3×6 érdekesség a brit királyi esküvőkről (3. rész)

Erzsébet és Fülöp, Diana és Károly esküvője után most az idősebb fivér, Vilmos és az emblematikus Kate (Katalin) Middleton esküvőjéről lesz szó.

Kate-Middleton’s-Wedding-Dress-Had-a-Secret-Message—But-No-One-Knew-About-It_8557469o_Tom-BuchanansilverhubREX-1024x683

Az elmúlt hetekben a legtöbbet keresett híresség az interneten Meghan Markle volt.
Az egykori amerikai színésznő neve a brit és európai nagyközönség számára ismeretlenül csengett, azonban egy fél év elég volt hozzá, hogy mindenki megismerje a nevét, amely ráadásul mostantól Meghan hercegné. Harry herceg újdonsült párjától és a közös esküvőjüktől volt hangos a sajtó az elmúlt időszakban, és a helyzetet mi is megragadtuk, hogy ennek apropóján néhány érdekességet osszunk meg veletek a brit királyi esküvőkről.

1. Zöld esküvő

William és Katalin esküvője egybeesett a 2011-es Fák Világnapjával, ezért a menyasszony döntésére juharfákat állítottak a westminsteri apátság elé, amelyen aztán végigvonultak. A fákat később Károly herceg wales-i otthonában ültették el.

2. Házi smink

Azt gondolnánk (jogosan), hogy a királyi esküvő minden feladata egy egész csapatra van leosztva, és semmiféle ad hoc döntés nem születhet. Erre cáfolt rá Katalin hercegné, amikor esküvője napján saját maga készítette a sminkjét.

3. A hercegek szárazon maradtak

Az esküvőn Diana két fia, Vilmos és Harry saját szabó által készített katonai egyenruhát viselt. Ez a decens külső mellett más szempontból is hasznos volt: a beépített speciális vatták miatt minden esetleges izzadságfolt ki lett küszöbölve, így minden kínos pillanatot el tudtak kerülni.

4. Egyesek nem ragaszkodnak a hagyományokhoz

Kevesen tudják, de Vilmos herceg – apjával és fiatalabb fivérével ellentétben – nem hordja a jeggyűrűjét.

5. Ajándék ebek

Egy korábbi bejegyzésünkben említettük, hogy esküvőjére Erzsébet az első corgy-ját kapta ajándékba. A jó szokást megtartva Kate Middleton egy cocker spánielt kapott a rokonságtól.

6. Kalapot fel!

A királyi ház kalapok iránti rajongása jól ismert. Gondolhatunk itt Erzsébet minden színben elérhető egyenkalapjaira, a férfiak magas cilindereire, vagy a hercegnék extravagáns kalapjaira, amelyek kapcsán máris kirobbant a vita, hogy vajon Kate vagy Meghan viseli jobban a királyi kiegészítőt. Amikor Vilmosék esküvőjén az akkori miniszterelnök, David Cameron felesége nem viselt kalapot, egyesek egyenesen „árulónak” kiáltották ki. Ne felejtsük hát: ha a királyi családhoz megyünk vendégségbe, ne hagyjuk otthon a kalapunkat, ha jót akarunk!


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top