3×5 érdekesség Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

A nőcsábász, nyughatatlan királyi sarj, Diana hercegné kisebbik fia, Harry, és az amerikai színésznő, Meghan Markle idén összeházasodott – a sztori igazán újságlapok címlapjára kívánkozik.

hbz-prince-harry-meghan-markle-index-4-1527176467

 

Az év esküvőjével és a hozzá tartozó brit királyi szokásokkal már több bejegyzésben foglalkoztunk a blogon. Most további érdekességeket osztunk meg az idei „álompár” nagy napjáról.

1. A menün ne keressük az osztrigát!

A tengeri herkentyűk csak mértékkel szerepelnek a királyi pár menüjén – elkerülendő az ételmérgezést. A szabály megengedőbb, amikor főtt kagylókról és rákokról van szó – rákot és langusztát Vilmos és Katalin esküvőjén is felszolgáltak, de osztrigát aligha találnánk a menün.

2. Nem fogy el minden szelet torta

Egyfajta köszönetként az esküvői édességekből mindig postáznak a vendégeknek – ezek szerint a brit királyi család is ismeri a „morzsaparti” fogalmát.

3. Királyi kikeresztelkedés

Az esküvő előtt Meghan csatlakozott az anglikán egyházhoz. Az egykori színésznő egy hagyományos keresztelési ceremónián vett részt, ahol a Jordán folyóból származó szentelt vizet öntöttek a fejére.

4.Biztonságiakból nem lesz hiány

Vilmos és Katalin esküvőjén közel 5000 rendőrtiszt járőrözött a párhuzamos utcákban, valamint mesterlövészek és beépített ügynökök voltak kihelyezve a város különböző pontjaira – a költség közel 12 millió font volt.

5. Nem Meghan lesz az egyetlen, aki meghajol a királyi család tagjai előtt

Az esküvőt követően a ceremónia részeként Meghan előtt is meg fognak hajolni az erre kijelölt ceremóniamesterek, ezzel jelezve, hogy már hivatalosan is a királyi családhoz tartozik.


Kövess minket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top