Ismét 3×5 érdekesség Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

Harry herceg és Meghan Markle esküvője apropóján a legutóbbi bejegyzésekben a brit királyi esküvőkkel kapcsolatos érdekességeket gyűjtöttük össze a blog olvasóinak.

Meghan-Markle-Prince-Harry-Wedding-Portraits-Pics-PP

Miután szó volt Erzsébet királynő és Fülöp herceg, Károly és Diana, valamint az idősebb fivér, Vilmos és Katalin esküvőjének érdekességeiről, itt az idő, hogy végre rátérjünk a még mindig rivaldafényben úszó Meghan Markle és a királyi fenegyerek, Harry esküvőjének részleteire.


1.Meghan szakított a hagyományokkal, mert beszédet mondott az esküvői fogadáson

A hagyományok alapján a pár női fele nem mondana beszédet, Meghan azonban egy megindító pohárköszöntőt mondott, amelyben köszönetet mondott a férjének, a királynőnek, a barátainak és a családjának.


2. 36 évesen Meghan az eddigi legidősebb királyi menyasszony

Ezt megelőzően Katalin volt a legidősebb, amikor 29 évesen hűségesküt tett Vilmosnnak.


3. Mielőtt megkérte volna Meghan kezét, Harry a királynő engedélyét kérte

A brit törvények szerint minden esetben az uralkodónak kell jóváhagynia a királyi esküvőket. Harry természetesen Meghan édesanyjától, Doria Raglandtól is engedélyt kért.


4. A királyi esküvő meghívója alapján a dress code meglehetősen egyedi

Ez ugyanis megköveteli, hogy a férfiak úgynevezett „lounge suit”-ban (hosszú kabáttal és nyakkendővel) vagy „morning suit”-ban (hosszú frakkban, szürke nadrágban) érkezzenek. A kalapok opcionálisak.


5. Ugyanez vonatkozik a női vendégek öltözékére

Hagyomány szerint a nőktől elvárják, hogy kalapot viseljenek a ruhájukhoz. Az ujjatlan ruhák nem számítanak a javallott viseletbe.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top