3×5 érdekesség Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

Az előző bejegyzésekben az újdonsült brit királyi pár esküvőjéről osztottunk meg néhány érdekességet, de ezzel az utolsó cikkel még adósok vagyunk a témakörnek. :)

meghan-markle-wedding-2

Szó volt arról, hogy hogyan szakított Meghan Markle a hagyományokkal, hogyan vélekedett a frigyről Erzsébet, és hogy milyen öltözködési alapelveket kellett betartaniuk azoknak a szerencséseknek, akik Harry és Meghan meghívottainak listáján szerepeltek.
1. Az ara jegygyűrűjét a királyi család wales-i aranytartalékából készítik

Az értékes fém a Walesben található clogau-i Szent Dávid bányából származik, és ezt a tradíciót már az Anyakirálynő vezette be 1923-ban. Attól kezdve mind Erzsébet királynő, Margit és Anna hercegnők, valamint Diana és Katalin gyűrűi is az innen származó aranyból készültek.
2. Harry herceg maga tervezte Meghan eljegyzési gyűrűjét

A sárgaarany gyűrűn, amelyen egy botswana-i gyémánt található, melyet a herceg maga választott és vágatott formára, Diana két ékköve is helyet kapott.
3. Meghan is folytatta a menyasszonyi csokor régi királyi hagyományát

Miként Katalin és számos más brit királyi ara előtte, Meghan esküvői csokra is tartalmazta a mirtuszágat, a szerelem és a házasság növényét.
4. Harry családja állja az esküvő költségeit

Ez ugyan nem meglepő, ha az ember királyi sarjhoz megy feleségül, a Kensington Palota ennek ellenére hivatalos közleményben nyilatkozott arról, hogy a „királyi család fedezi az esküvő olyan alapköltségeit, mint a templomi ceremónia, a zene, virágok, dekoráció és az azután következő fogadás.”
5. Hagyomány szerint a Királyi Család a templom jobb oldalán ül a ceremónia alatt

Ez a szokás csak azért rendhagyó, mert tradicionálisan az ellenkező oldalon kellene ülniük, ha a vőlegény nem lenne királyi sarj.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top