A legnépszerűbb esküvői tematikák (3×3)

Bárki, aki már közelébe került egy esküvő megszervezésének, jól tudja, mennyi fejfájást tud okozni a megfelelő dekoráció kiválasztása és az egyes díszítőelemek összehangolása.

eskuvo_a_balatonon

A virágoknak illeszkedniük kell a textilekhez, a ruháknak a helyszínhez, az egésznek a szezonhoz…
A kombinációk végtelenek, és éppen ezért olyan könnyű elrontani. A legjobb recept, ha az egész esküvőnket egy adott tematikára építjük fel, amely vörös fonálként végigfut az esküvői dekoráció minden elemén. Mutatjuk a legnépszerűbbeket:

1.Rusztikus

A jó öreg rusztikus! Ez valószínűleg a legnépszerűbb tematikák közé tartozik. A rusztikus esküvőt minden ízében az otthonosság és a kézművesség szeretete jár át: durván faragott rönkszékek, kerámia, fatálas ételek, szabad levegő. A rusztikus esküvői tematika a közvetlenségről és a megszokott, sokszor feszélyező normák felborításáról szól, és azt hangsúlyozza, hogy az emberi kapcsolatok fontosabbak a fényeknél és drága szervezésnél.

2. Tengerparti

A tengerparti esküvők rendkívül népszerűek szerte a világon. A sós levegő, a morajlás hangja, és a tengerparti naplementében rejlő fotólehetőségek tuti befutó közönségkedvenccé tették ezt a tematikát.
Mivel sajnos nekünk nincs tengerpartunk, ezért ez az atmoszféra csak külföldön, jelentős többletköltségekkel érhető el. Ne felejtsük azonban, hogy Magyarország tenger nélkül is a vizek országának számít: kiaknázhatatlan lehetőségek rejlenek egy balatoni, tiszai, vagy – hogy hazabeszéljünk – egy Dunakanyarban rendezett esküvőben! (Erről később egy külön bejegyzés is szól majd!)

3. Vintage

Az esküvői dekoráció összeállítása nehéz feladat, de külön móka lehet, ha a vintage esküvői tematika mellett elkötelezve magunkat a szervezést antik kacatok utáni vadászattá avatjuk: járjuk végig a bolhapiacokat, menjünk föl a padlásra, túrjuk fel a nagyszülők kamráit, és máris összeállt a díszlet:
régi fotók, leselejtezett biciklik, retro bútorok és technikai eszközök. Ha pedig az enyhén poros atmoszférát feldobjuk néhány modern kiegészítővel (neonfények, élénk színek, kortárs zene), az egyértelmű múltbarévedés helyett szinte egy romkocsma izgalmas, hibrid hangulatát hozzuk el vendégeinknek.


Kövesd a Visegrádi esküvőt a Facebookon is, hogy ne maradj le friss ötleteinkről!

Scroll to top