3×6 érdekesség a brit királyi esküvőkről (2. rész)

2018 legnagyobb esküvőjét tudtuk le pár héttel ezelőtt. Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét milliók követték a különböző felületeken, és számtalan cikk foglalkozott a nagy eseménnyel. Ennek alkalmából mi is több bejegyzés-sorozatban járjuk körbe Diana hercegnő kisebbik fiának és az egykori amerikai színésznőnek az egybekelését.

9-photos-of-princess-diana-and-prince-charles-wedding-on-july-29-1981-136399505154903901-150729140054

 

Legutóbb a brit királyi esküvői szokásokról írtunk Viktóriától Erzsébetig, ma azonban modernebb vizekre evezünk.
1. Károly és Diana esküvőjét 750 millióan követték

Amikor 1981. július 29-én Diana Spencer és Károly herceg összeházasodott a Szent Pál székesegyházban, közel 3500 meghívott volt jelen a ceremónián, TV-n keresztül pedig durván 74 ország 750 millió lakosa kísérte őket figyelemmel.

2. Diana hercegnő titokban tartotta a ruháját

Diana hercegnő ruháját oly mértékű médiafigyelem övezte, hogy a tervezők kénytelenek voltak csalétekként különböző textildarabokat kiadni, csakhogy eltereljék a figyelmet a valódi ruháról, amelyet egyébként elefántcsontszínű selyem és csipke ötvözete alkotta.
3. Diana rekordja

Diana ruhája ezen kívül arról híres, hogy a 25 láb hosszú fátylával máig megdöntetlen rekordot állított fel.
4. Diana nem „engedelmeskedett”

Az angol szertartás szövegében a menyasszony megesküszik arra, hogy hűséges és „engedelmes” lesz a házasságban. Diana volt az első, aki ezt az „engedelmeskedés” szót kihagyta a hivatalos szertartási szövegből. Ebben Kate Middleton és Meghan Markle is követte példáját.

 

5. Bakik mindig vannak

Diana véletlenül hibásan mondta ki férje nevét az eskütételkor. Hűségesküt „Philip Charles Arthur George”- nak tett, miközben Károly herceg pontos neve „Charles Arthur Philip George”.

 

6. „Jó lesz a bolti is”

Diana ikonikus eljegyzési gyűrűje, amely ma Kate Middleton kezén ragyog, és amelyen egy 12 karátos zafírt 14 gyémánt vesz körül, nem megrendelésre készítettek, a hercegnő ugyanis a Garrard katalógusából választotta.

 


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top