3×6 érdekesség a brit királyi esküvőkről (1. rész)

A legutóbbi két blogbejegyzésünben a Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének otthont adó windsori kastélyról volt szó. Az elkövetkezendő bejegyzésekben továbbra is a királyi esküvővel foglalkozunk majd.

diana-left-1512149636

Mielőtt azonban rátérnénk 2018 esküvőjének részletezésére, jöjjön néhány érdekesség a brit királyi esküvőkről.

1. A britek találták fel a fehér esküvői ruhát

Mint ahogy arról egy korábbi bejegyzésünkben már részletesen írtunk, a fehér esküvői ruha 1840-ben jött csak divatba, miután Viktória királynő így ment hozzá Albert herceghez.

2. A britek indították útjára az esküvői tortán szereplő figurákat

Viktória és Albert tortája volt az első, amelyen díszként szerepelt a menyasszony és a vőlegény figurája. A kétszintes torta kilenc láb széles volt és 300 fontot nyomott.

3. A királyi esküvők mindig nagy tömegeket vonzottak

Amikor Erzsébet királynő hozzáment Philip Montbattenhez 1947-ben, a ceremóniát rádión keresztül 200 millió ember követte.

4. Utolsó fillérek

Amikor Erzsébet esküvői kosztümje készült, a tervező Norman Hartnell volt, aki ételjegyeket használt fel arra, hogy megvegye az textilt.

5. A királyi családot sem kerüli el a balszerencse

Az esküvője napján Erzsébet tiarája eltört, a királyi ékszerészt pedig a rendőrség kísérte haza, hogy zavartalanul javíthassa ki a hibát, mielőtt a menyasszony elhagyja a westminsteri apátságot.

6. Királyi levélkosár

Erzsébet és Fülöp 2500 esküvői ajándékot és 10 000 üdvözlőlapot kapott a nagy napon.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top