8 érdekesség Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének színhelyéről (2. rész)

Nézzük, mi mindent rejt még a világ egyik leghíresebb kastélya, ahol Meghan és Harry néhány napja összeházasodtak.

royal_wedding_1511885192203_4569032_ver1.0_640_360

5. A királyi család a kastély után van elnevezve

Miközben nagyon ritkán halljuk a királyi család utónevét, érdemes tudni, hogy Windsorra váltották az első világháború után. Ezelőtt a királyi családnak nem volt családneve, csakis „az a név, amely a házat jelölte, ahová tartoznak.”

A királyi család vezetékneve ma hivatalosan is Mountbatten-Windsor, azt követően, hogy a királynő hozzáment Philip (Fülöp) Mountbattenhez 1947-ben.

6. A windsori kastély ad otthon a királynő „corgi-tenyészetének”

Mielőtt 2015-ben végleg bezárta a corgi-tenyészetét, a királynő volt az egyik legnagyobb és legelismertebb corgi-tenyésztő a világon. Ezt a tevékenységét 70 éven keresztül folytatta, és számos itt született kölyökkutyát a család barátai kaptak ajándékba. A királynő corgik iránti rajongása a 18. születésnapján kezdődött, amikor Susan nevű kutyájátt kapta ajándékba.

7. A zászló mindent elárul

Akárcsak a buckinghami palota esetében, itt is jól tudható, ha a királynő a palotában tartózkodik, ugyanis a királyi lobogó azt jelzi, hogy az uralkodó a kastélyban időzik.

8. A királyi könyvtár és a magánlevelei

A királyi könyvtár katalógusa közel 200 000 tételt számlál, amelyben a könyvgyűjteményeken kívül olyan ritkaságok is olvashatók, mint Viktória királynő naplója vagy III. György magánlevelei.

Nem véletlen tehát, hogy Harry és Meghan esküvőjének színhelyéül ezt a történelemmel és a királyi család krónikájával sűrűn átszőtt, misztikus helyet választotta.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top