8 érdekesség Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének színhelyéről

A hétvégén nagy valószínűség szerint az év esküvőjének voltunk szemtanúi. A brit királyi család fenegyereke, Harry herceg végre beadta a derekát, és elkötelezte magát választottja, az amerikai ex-színésznő, Meghan Markle mellett.

windsor-st-george-chapel-wedding

Az esküvővel mi is foglalkozunk itt a blogon, elsőként azonban néhány érdekesség az esemény színteréül szolgáló 11. században épült windsori kastélyról, amely egyesek szerint a legrégebbi épület Európában, amely királyi rezidenciaként szolgál.
1. A borospincében 18 000 üveg bor porosodik

Nemrégiben napvilágra került, hogy ezek közül nem mind olyan értékes, mint ahogy gondolnánk.
Az egyik királyi borszakértő így nyilatkozott: „A külső szemlélők azt gondolnák, hogy feladatunk a világ legjobb borainak begyűjtése Őfelsége borospincéjébe, a valóság azonban ennél sokkal prózaibb.” Ennek az az oka, hogy a windsori kastély évente több mint 300 eseménynek ad otthont, amelyek összesen körülbelül 5000 üveg bort emésztenek fel, melyek közül egyes üvegek nem kerülnek többe 5 fontnál.

2. A kastély a világ egyik legnagyobb babamúzeumának otthona

A babaházat Mária királynőnek készítették az 1920-as években, és ez a világ legnagyobb, legrészletesebb miniatűr babaháza, amelynek építésében 1500 művész és iparos vett részt. A babaházban még vezetékes víz, lehúzható WC-k, áram, liftek, borospince és könyvtár is található, mely utóbbiban eredetileg ide írt történetek olvashatók olyan szerzőktől, mint Sir Arthur Conan Doyle.

3. Erzsébet királynő a kastély alagsorában aludt a második világháborúban

A kastélyt sohasem bombázták a második világháborúban, elvileg azért, mert a mendemonda szerint Hitler itt akart később berendezkedni. A királyi család ezt kihasználva itt rejtőzködött a légicsapások ideje alatt. A támadások alatt az ablakokat elreteszelték, a hálószobákat megerősítették, és a lakók – köztük a mai királynő – alkalmanként a pincében töltötték az éjszakát.

4. A királynő ingatlanadót fizet a kastély után

Ezen kívül jövedelem- és ingatlanadót fizet utána, a kastély évente körülbelül 2365 fontba, vagyis több mint nyolcszázezer forintba fáj neki.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top