10 tanács az ezredfordulós esküvőkhöz (1. rész)

Most induló kétrészes bejegyzésünkben a legfiatalabb nemzedék által szervezett esküvők jellemvonásaiból válogattuk össze a leggyakoribbakat.

KNOWLES-Photo-236

A legutóbbi, avokádós lánykérésről szóló bejegyzésünkben szóba került az ezredfordulós generáció (millenials), és az, hogy milyen különös, izgalmas esküvői szokásokat képes meghonosítani ez a legfiatalabb házasodó nemzedék.

Esküvői hashtag használata a fotók összegyűjtésére

Az Instagramon elterjedt „hashtag” (kettőskereszt) jelzés már az esküvőszervezésbe is beférkőzött.
Ha nem költünk méregdrága fotósra, és nem szeretnénk azzal tölteni az időnket, hogy az esküvő után levadásszuk a barátokat és rokonokat az általuk készített fotókért, egyszerűen csak hozzunk létre egy személyre szabott hashteget, amellyel mindenki megjelölheti az esküvőn készült fotókat, így az összes kép egy helyen gyűlik majd össze

Hagyományok fellazítása

Ez generáció gyakran elhagy olyan tradíciókat, mint a csokordobás és a tortafelvágás, és ehelyett gyakran alkotják meg saját hagyományaikat. A párok gyakran látják egymást az esküvő előtt, és a menyasszonyok is egyre gyakrabban viselnek a fehértől eltérő színt. Mindez persze nem jelenti, hogy szükségszerű elhagyni az összes bevett hagyományt: a párok gyakran szolgálnak fel esküvői tortát, míg olyan nem megszokott édességeket is kínálnak, mint a macaron.

Kell egy téma

Az ezredfordulósok mindig arra törekednek, hogy esküvőjük a lehető legszemélyesebb legyen, ebből fakadóan nem meglepő, hogy a tematikus esküvők manapság egyre népszerűbbek.
A párokat kedvenc könyveik, filmjeik vagy közös sportjuk és hobbijaik inspirálnak abban, hogy összerakják az esküvő tematikáját. Ez hatalmas szabadságot ad az esküvői díszlet, menü és program kialakításában, és garantálja, hogy az esküvő tényleg kivételes élmény lehessen.

Mindent vagy semmit

Az ezredfordulósok esküvői nagyobbak és drágábbak, mint néhány évtizeddel ezelőtt.
Ez nem csak azt jelenti, hogy több embert hívnak meg, hanem gyakran azt is, hogy az egész esküvői program egynaposról akár többnaposra is duzzadhat. Persze, ha figyelembe vesszük az előző pontot, akkor az esküvő tematikája lehet a szerénység is, és akkor mindennek éppen az ellenkezője igaz, azonban nem ez a tendencia.

Szórakoztató programok

Az ezredfordulósok nem félnek néhány szokatlan, de szórakoztató programmal megspékelni az egyébként néha monoton ceremóniát. A koktélozást kiegészíti valamilyen ivós játék, a tánctéren emberekből álló dominósor alakulhat ki, vagy akár kreatív koreográfia alapján flashmob is szóba jöhet.
A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!


Kövesd a Facebookon is a Visegrádi Esküvőt!

Scroll to top