Tréningelj az esküvődre! (1. rész)

Ha már beindult az esküvőszervező gépezet, nyilván gőzerővel dolgozol azon, hogy minden tökéletes legyen majd a Nagy Napon. Könnyű azonban megfeledkezni a legfontosabbról…

portrait-of-a-young-couple-497925152-57ce2b5b5f9b5829f4724ebd

Nem csak a menyasszonyi ruhádnak, és a hajadnak kell rendezettnek lennie az esküvőd napján, hanem bizony lélekben neked is. Ha megvan már az a profi csapat, akik a háttérmunkát végzik, a szolgáltatók, akik a tőlük telhető legtöbbet fogják megtenni értetek, jó úton jársz. És éppen itt az ideje, hogy egy kicsit magadra is szánj időt.

Mindannyian tudjuk, menyasszonyok lelki világa nagyon is törékeny tud lenni. Néha elég egyetlen elhibázott szó, hogy megsebezze azt. Természetesen a párod, a családod, és a szolgáltatók is tisztában vannak ezzel. És amennyire csak lehet, vigyázni fognak rád. Ettől függetlenül, már a szervezés folyamán is adódhatnak olyan helyzetek, amivel érdemes lehet szakemberhez fordulni, mielőtt elmérgesedne, de néha már az is jó, ha tudod, egy másik menyasszony átélte azt, amit most te, és hogy mindig van kiút a helyzetből.

Ha esküvői tréner segítségét kéred, nagyjából ilyen szolgáltatást kapsz. Az esküvői tréner olyan pszichológiában járatos kifejezetten az esküvő és a vele járó döntéshelyzetekre, konfliktusokra szakosodott szakember, aki tanácsokkal segít téged az esküvőszervezéstől a menyegzőig tartó kanyarulatokkal és buktatókkal teli úton. Persze foglalkozása nevéből adódóan elsősorban a lelki buktatókra összpontosít.

Az esküvői tréner abban segít, hogy a vészesnek látszó, ijesztő helyzeteket ne tragédiaként fogd fel, hogy megtanuld értékelni, azt amid van, akár a nehézségeket is, melyekből tanulhatsz. Segít, hogy megfelelően tudd megtervezni a készülődés menyasszonyt próbáló hónapjait. Hogy a lehető leghatékonyabban kommunikáld a körülötted lévők felé az érzéseidet. És legfőképp, hogy megtanuld elfogadni, és szeretni Önmagad, úgy ahogy vagy.

Habár úgy tűnhetnek, ennek ellenére ezek nem minden esetben magától értetődő dolgok. Néha kell egy profi segítő, hogy helyrerázzátok, amit kell.

Hogy pontosan hogyan dolgozik, és milyen helyzetekben jöhet jól egy esküvői tréner, arra még a bejegyzés következő részében visszatérünk…


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top