Tréningelj az esküvődre! (2. rész)

Bejegyzésünk előző részében már körül jártuk, mivel is foglalkozik egy esküvői tréner, és milyen helyzetekben lehet szükség a közreműködésére. Most nézzük, miből áll egy esküvői tréner szolgáltatása.

pszicho bride

A tőlünk nyugatabbra eső országoktól eltérően hazánkban az esküvői tréning, vagy talán pontosabban fogalmazva  „menyasszony-tréning” még nem igazán eresztett gyökeret. Tartja magát az a jól bejáratott szokás, hogy ha baj van, a menyasszony kiborul, az édesanyja, vagy valamelyik közeli barátnője próbál a lelkére hatni. Így aztán esküvői trénerek terén eléggé szegényes a hazai felhozatal. Többnyire a pszichológiában jártas, vagy legalábbis jó emberismerőkével megáldott esküvőszervezők látják el a feladatot. Azért az internetet böngészve már találni néhány hozzáértő szakembert, aki kifejezetten esküvői tréningre specializálta magát.

 Az általuk működtetett honlapokon (elég csak beírnod a keresőbe) számos hasznos bejegyzést találhatsz, melyek direkt úgy vannak megcímezve és megszövegezve, hogy ha épp csak szörfölgetsz, akkor is segítséget nyújtsanak neked a problémád felismerésében. 

Az esküvői trénerek leginkább a menyegzőt megelőző krízis időszakra fókuszálnak. Kevesen gondolnák ugyan, de a menyegzői készülődés, mivel a visszavonhatatlan változásra való felkészülés is egyben, a nagy számvetések ideje. A pár ilyenkor visszatekint kapcsolatuk múltjára, és még egyszer utoljára megfontolja a döntést. Ez az izgatott várakozással és egyszerre feszültséggel teli pár hónap, különös gondolatokat és furcsa helyzeteket produkálhat.

Az esküvő trénerek honlapjain, ezért mindig találni ilyen, tipikus szituációkat példaként, és persze hozzájuk néhány jó tanácsot a helyzetek kezelésében.

Mi van, ha a menyasszony a Nagy Nap előtt bepánikol? Hogyan kellene megfelelően kommunikálni ebben a bonyolult időszakban.

Ifjú feleségek által vezetett blogok segítenek, hogy meglásd, nem vagy egyedül, és végül is nincs olyan gond, ami ne oldódna meg.

Persze mindez még nem szünteti meg feltétlenül a vélt, vagy valós problémákat. Itt többnyire egyébként lelki terhelésről van szó, ami természetes, ugyanakkor nem mindenki tud sikerrel megküzdeni vele. Érdemes lehet legalább egy konzultációt kérni. Hiszen az esküvői tréner, nem csak az akut problémák megoldásában lehet segítségedre, hanem arra is felkészíthet, hogy ifjú feleségként, a lehető legjobbat, hozd ki magadból a friss házasságban.

„Egy házasság nem attól lesz tökéletes, ha megtalálod a tökéletes párt, hanem attól, ha te magad válsz azzá…” – olvashatod az egyik honlap nyitóoldalán. Valószínűleg ez jelenti magát a tökéletességet. A rugalmasság és a nyitottság egymás felé.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top