Titkos esküvő vagy bazi nagy lagzi? (1. rész)

A titkos esküvők szokásának megvannak a maga egyszerre szép és szomorú történelmi gyökerei.

titkos-eskuvo

Abból a korból származik amikor földet a földdel, pénzt a pénzzel házasítottak, és szerelem ide vagy oda, a fiatalok nemigen választhatták meg, kivel szeretnék összekötni életüket.
Emlékezzünk csak Rómeó és Júlia végtelenül romantikus, ám vészterhes esküvőjére, ahol a szertartást vezető pap kivételével csak a szerelmesek voltak jelen.
Azóta szerencsére sokat változott a helyzet, s napjaink Rómeó és Júliáinak már semmi sem állhatja útját. Ennek ellenére, gyakran egészen érthető okból, ma is számtalan pár választja életük összekapcsolásának ezt a módját.

Tény ami tény: meghatóan gyengéd romantikája mellett, a titkos esküvőnél aligha lehet olcsóbbat elképzelni.  A szertartás meghitt hangulata, a megtiszteltetés, mely ilyen esetben a tanúkat és a jelenlévőket éri feledhetetlen. Mindemellett, ha gyermek már úton van, teljes mértékben elfogadható és helyeselhető, hogy a fiatal pár immár minden lehetséges anyagi forrását születendő gyermekére szeretné fordítani. Itt nincs is különösebben sok magyarázni való.

Persze ez a cseppet sem kivételesnek számító eset, csak egy a lehetséges okok közül.
Akármiért is döntötök úgy, hogy kizárólag magatoknak tartjátok fenn szerelmetek nagy napját, szinte borítékolható, hogy minimum keserű szájízzel gondolnak majd az eseményre szeretteitek, legfőképp szüleitek, akik lélekben minden bizonnyal készültek már az esküvőre.
Pedig van az úgy néha, hogy ilyen-olyan okokból kifolyólag, épp a család szolgáltat indokot egy ilyen döntéshez…

Vajon létezik-e mindenki számára kielégítő megoldás? Lehetséges-e, hogy megőrizve esküvőtök csak nektek szóló intimitását szeretteiteket is megörvendeztethessétek egy nagyszabású lagzival?
A bejegyzés jövő héten következő részében ezt a kérdést járjuk majd körül.


Tetszett a cikkünk? Olvasnál még hasonló írásokat? Kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top