Titkos esküvő vagy bazi nagy lagzi? (2. rész)

Talán már Te is álmodoztál arról, hogy a boldogító igent titokban, a nagy esküvőkkel járó hónapokon át tartó fárasztó szervezés, a szertartás intimitását kimondhatatlan feszültséggé változtató tökéletességre törekvés nélkül, minden konvenciót félredobva mondjátok ki életed párjával.

chapel-wedding

Kicsit olyan ez, mint a tündérmesék végtelenül romantikus lányszöktetése. A realitások talaján állva pedig számtalan oka lehet annak, miért épp ezt a formát válasszátok szerelmetek Nagy Napjának.
A
bejegyzés múlt heti részében éppen ezt a témát jártuk körül.

Akármiért is döntötök így, fontos hogy ne hagyjatok ezzel keserű emléket szeretteitekben, akik lélekben biztosan készültek már az esküvőre. Ezen a ponton érdemes kimondanunk a titkos esküvők első és legeslegfontosabb szabályát: Ha úgy döntötök, hogy titokban szeretnétek örök hűséget fogadni egymásnak, ne jelentsétek be azt előre szüleiteknek és barátaitoknak, hogy azután közöljétek velük, őket nem hívjátok meg az esküvőre. Aligha lehetne ennél sértőbb gesztust elképzelni.

És itt érkeztünk el a titkos esküvők második legfontosabb szabályához: Mindenképp várjatok a bejelentéssel addig, amíg nem tudjátok a családot egy ehhez kapcsolódó ünnepséggel megörvendeztetni. Ne a vasárnapi ebédnél vagy a karácsonyi vacsoránál közöljétek velük a nagy hírt desszertként, teljesen összezavarva őket ezzel. Inkább lepjétek meg szeretteiteket egy külön erre a célra rendezett ünnepséggel, ahol az alkalomhoz illő fehéren megterített asztal és az esküvői témájú dekoráció keltette lakodalmi hangulatban jelenthetitek ki immár előttük is: férj és feleség vagytok.
Hívjátok meg őket az esküvői meghívók stílusát idéző kedves kis kártyákkal!
Akár fogadalmatokat is megújíthatjátok a jelenlétükben.

Fontos megértenetek: A nem kellő körültekintéssel szervezett titkos esküvő éppen azért lehet sértő szüleitek és szeretteitek számára, mert ők is szerettek volna együtt örülni veletek a Nagy Napon, szerették volna kifejezni gratulációjukat, átélni a hangulatot.
Bárhogy is döntötök, mindenképp adjatok nekik erre lehetőséget.


Tetszett a cikkünk? Olvasnál még hasonló írásokat? Kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top