Mit árulhatnak el a Nagy Napról az esküvői fotók?

A profi esküvői fotózás külön szakma. Egy kellő érzékenységgel és gyakorlattal rendelkező fotós mesébe illő képeket készíthet rólatok. Nem kérdéses: ezt a feladatot érdemes szakemberre bízni, hiszen ezeket a fényképeket fogjátok később is elővenni, amikor szeretnétek visszaemlékezni a Nagy Napra.

photographer-wedding

Bármennyire ügyes és tehetséges fényképészről legyen szó azonban, végső soron ő is csak „hozott anyagból” dolgozik. Így aztán tőletek is nagyban függ, milyen képek készülhetnek rólatok.

Egy esküvői fotós átlag 8-12 órát tölt el az ifjú pár társaságában, szellemként közlekedve a násznép között, hogy a lehető legőszintébb, legszebb pillanataitokat kapja lencsevégre. Fontos hogy megbízzatok benne.
Ne erőltessétek a beállított képeket. Amikor egymás szájába adjátok az első falatokat a tortából, amikor ölelkeztek, vagy megcsókoljátok egymást, semmiképp se a kamerának tegyétek, mert könnyen lehet, hogy épp az ellenkező hatást éritek el vele, mint amit valójában szeretnétek.

A tökéletes naphoz, melyre oly sokat készültetek, természetesen tökéletes esküvői képek dukálnak, de higgyétek el, a fényképeken minden látszani fog, és nincs az a profi fotós, aki a megfelelés arcotokra írt kényszeredettségét önfeledt mosollyá tudná varázsolni.

Az esküvői képek jellemző hibája a máskor oly magától értetődő természetességgel, itt egymást összeszorított szájjal megcsókoló pár, a feszengés miatt távolságtartó ölelkezés, a káprázatos menyasszonyi ruha fodrai közt teljesen elvesző vőlegény. Habár ez a nap egyértelműen rólatok szól, s minden szempár rátok szegeződik, fontos hogy szeretteitekről is készüljenek fotók, hiszen ezekkel a képekkel invitáljátok majd később őket is a közös emlékezésre.

A tökéletes esküvői fotók receptje meglepően egyszerű. Engedjétek el magatokat, érezzétek át a szerelmet, a hangulatot, a többit pedig bízzátok rá nyugodtan a fotósra!


Tetszett a cikkünk? Olvasnál még hasonló írásokat? Kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top