Érthetlen esküvői szokások? És akkor még nem is beszéltünk az avokádóról!

A blog olvasói jól tudják, hogy az elmúlt időszakban sokat írtunk a világ különféle népeinek számunkra szokatlannak tűnő esküvői szokásairól.

qjxadvmbclyvu4utami5

A sorozatban, amely még közel sem ért véget, jártunk már a Távol- és Közel-Keleten, Észak-Európában, Afrikában és a különféle szigetországokban is, hogy megtudjuk, ki hol és hogyan mondja ki a boldogító igent.

Hogy mi?

Mai bejegyzésünk egy kissé rendhagyó lesz, ugyanis nem ősi, távoli vagy egzotikus szokásokról lesz szó, hanem egy új keletű őrületről, amelyet az elmúlt hetekben-hónapokban kapott fel az internet népe. Beszéljünk tehát az avokádós eljegyzésről!

…és igen, jól olvastátok. Az utóbbi időben számos olyan fotó lepte el a közösségi médiát, amely azt ábrázolja, ahogy az adott szerelmes éppen egy avokádóba rejtett eljegyzési gyűrűvel kéri meg szíve választottja kezét. Az avokádó iránti rajongás régóta jellemzi az ezredforduló környékén született generációt (angolul: millennials), ezért nem meglepő, hogy ez különc eljegyzési divat elsősorban az ő köreikben terjedt el.

Terjedő divat az esküvők világában

A tortába vagy pezsgőbe csempészett gyűrű után az avokádós lány- vagy fiúkérés kétségtelenül az eljegyzés hipster változata, és a kezdődő őrületre már a kereskedelmi hálózatok is reagáltak.
Minden guacamole rajongó tudja, hogy az avokádó érettsége-állaga mindennek az alapja, és ez akkor is igaz, ha az aligátorkörtének is nevezett fura trópusi gyümölcsből éppenséggel nem nachos mártogatóst akarunk készíteni az esti filmezés mellé, hanem rögtönzött gyűrűtokként használnánk választottunk elnyeréséhez. Az Adsa brit szupermarket például bevezetett egy új matricát, amellyel egyes avokádókat megkülönböztet a többitől. A matricán ez áll: „Perfect for Proposal” vagyis „Eljegyzéshez tökéletes”.
Már látjuk is a szerelmes briteket sorban állni a kasszánál…

Az új őrületről már számos újságcikk és televíziós híradás is beszámolt, nem meglepő azonban, hogy elsősorban az Instagramon (#avocadoproposal) és Facebookon terjed. Nem tudni, mennyi ideig tart majd a trend, és valószínű, hogy nemsokára csak legyinteni fogunk erre a különcködésre.
Arra viszont mindenképp jó, hogy tudatosítsuk: nemcsak az évezredekkel előtti, az afrikai dzsungelben vagy az északi vikingek körében megfogant szokások lehetnek bizarrok, hanem azok is, amelyek a szemünk előtt születnek meg kortársaink fejében.

Addig pedig ne felejtsük, hogy ha valaki avokádóval kérné meg a kezünket, a helyes válasz:

I avocaDO!


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top