Érthetetlen esküvői szokások a nagyvilágból 5.

Világkörüli esküvői utazásunk mai állomása nem más, mint a fekete kontinens. Lássuk hát, hogy milyen különös esküvői hagyományokat találunk az afrikaiaknál!

Screen-Shot-2016-03-10-at-4.08.44-PM

Kongó – Ha esküvőről van szó, mindenki első gondolata az izgatottság és a vidámság. Ezzel szemben a kongói pároknak ügyelniük kell a viselkedésükre, a szokás ugyanis úgy tartja, hogy a menyasszonynak és vőlegénynek az egész nap, a ceremóniától a lagziig, tilos mosolyognia. Ha sikerül nekik, akkor azt jelzik, hogy komolyan veszik a házasság feladatát.

Kenya – Hogy tetszene, ha a csodás menyasszonyi ruhád utolsó simításaként az apád leköpne téged?
A kenyai masai törzsnél ugyanis ez a módi: amikor a menyasszony a ceremónia után a vőlegénnyel távozik, minden örömapának kötelessége elvégeznie ezt a számunkra fura rituálét.
Elvileg azt a célt szolgálja, hogy az após tudatosítsa magában, hogy többé nem ő gondoskodik a lányáról.

Nigéria – A kacsatáncról már hallottunk, a nyugat-afrikai Nigériában azonban még tevetáncot is láthatunk. A hagyomány szerint a ceremóniát követve a násznép kivonul a sivatagba, és megtekinti a dobok ritmikus ütemére táncoló tevét.

Yoruba – A yoruba törzs hagyománya alapján az ifjú párnak a rituálé után végig kell kóstolnia mind a négy ízt, ami náluk savanyút, keserűt, csípőset és édeset jelent. Minden egyes íz a házas évek nehézségeit és fénypontjait szimbolizálja, és hagyományosan mindig az édeset kóstolják utoljára.


Kövess bennünket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top