Repül a csokor, de ki tudja hol áll meg? És mi a neve…

A gyönyörű menyasszonyi csokor a teljességet és a boldogságot jelképezi, ennek kicsinyített mása a dobócsokor, melyet a szertartás végén a menyasszony a násznépnek háttal állva dob el, így adva meg az esélyt a mielőbbi boldog beteljesedésre azoknak a hölgyeknek, akik még nem találták meg életük párját.

menyasszonyi csokor dobás

Hogy minél többeknek adjanak esélyt, néha a menyasszonyok speciális a levegőben 4-5 felé hulló csokrot választanak, annak ellenére, hogy a babona szerint, aki elkapja a csokrot, az megy legközelebb férjhez.

Ugye milyen kedves gesztus? De, álljunk meg egy picit és gondolkozzunk. Azt még csak-csak végiggondolja minden ara, hogy milyen szépen mutat majd a menyegzői fotókon, amint épp repül a csokor, miközben ő kecsesen hátrahajol. Oké, a csokor elrepül – na de ki kapja el? És most gondoljuk végig: a vendégek jelentős része valószínűleg már házas, vagy esetleg olyan akinek komoly kapcsolata van, és akkor természetesen a párjával van, akinek a jelenlétében talán nem szívesen ugrabugrálna a csokor után, nyomást gyakorolva rá ezzel.

Szóval, mi van, ha a csokor elrepül, a násznép félrehúzódik előle, akár Mózes botjától a tenger, a virág pedig a betonon landol. Hát… Kínos…

Ne de aggódj, semmiképp se szeretnénk elvenni a kedved attól, hogy átéld a csokordobás élményét, de mindenképpen vedd nagyító alá gondolatban a násznép összetételét, mielőtt döntesz. Akadnak persze olyanok is, akik biztosra mennek, és beépített embereket kérnek fel a dobócsokor megkaparintására. :) Az ilyen élmény értéke azonban vitatható, bár sokszor valóban ez a jobb megoldás…

Végezetül tegyük fel, hogy egyáltalán nem akarsz esküvői csokrot dobni. Ekkor is fokozhatod az egyedülálló lányok izgalmát egy kedves török szokással: esküvői cipőd talpára írd fel hajadon barátnőid nevét. Akinek a neve a lakodalom után is látszik, az lesz a következő a sorban.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top