Most még nem annyira érezni, ezt elismerem, de a naptárat nem lehet átverni: bő másfél hónap és itt a tavasz! Kíváncsi vagy rá, nálunk, itt a Dunakanyar szívében miképpen robban be egyik pillanatról a másikra a legszebb évszak? A királyok is tavasszal érkeztek, ha tehették, s egészen késő őszig itt maradtak teljes kompániájukkal, nem igazán […]

A kérdés azért bonyolult egy kissé, mert ahány ember, annyiféle szokás és ízlés. Van, aki ki nem állhatja a mulatós zenéket, míg mások kikészülnek tőle, ha túlzottan instrumentális a banda, mert a lényeg, hogy mindenki jól mulasson. Akad azonban néhány olyan ismérve a mindenkori esküvői zenekarnak, mely stílustól függetlenül sokkal fontosabb, mint azt első blikkre gondolhatnánk. […]

Az ókori görögök hétköznapjaiban egy esküvő társadalmi eseménynek számított. Nem két ember szerelme volt a mozgatóerő, hanem az, hogy két „vagyon” kapcsolódjon össze, zökkenőmentesen. Éppen ezért a válásnak és a házasságtörésnek is más volt a társadalmi megítélése, és másképp is kezelték őket, mint napjainkban, sőt másképp, mint ahogy azt a kort feldolgozó filmekben ábrázolni szokták. […]

Régi karácsonyi hagyomány, hogy a szerelmesek fagyöngy alatt csókolják meg egymást. Ma már sokan tréfára veszik ezt a tradíciót, és csupán egy fagyöngy ágat tartanak a fejük fölé, a csókolózás „apropójaként”. Pedig a fagyöngy-hagyománynak annak idején komoly tétje volt: szabad-e a csók?! Egy-két évszázaddal ezelőtt még szokásban volt, hogy az ünnepek idején fagyöngy lógott a […]

A második részben segítek Neked a legfinomabb forró csokoládé elkészítésében. Előbb azonban még egyszer az összetevőkről: készíts elő egy tábla, legalább 60%-os csokit, kb. fél liter (lehetőleg termelői, vagy magas zsírtartalmú) tejet (plusz, termelői tej híján, úgy 0,5-1 dl tejszínt), max. egy evőkanál cukrot, két kávéskanál étkezési keményítőt, töredék csipetnyi sót, ízlés szerint fahéjat. Elkészítés […]

Posts navigation

1 2 3 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
Scroll to top