Nem mindegy, hogy ki húzza majd a nótádat az esküvőn…

Esküvőre zenekart? DJ-t? Milyet? Milyen műsora legyen a zenekarnak? Biztosan jó lesz az apósom ismerőse is, úgy emlékszem, ő is szokott zenélni … Ilyen és hasonló gondolatok alapján indulnak el az ifjú párok esküvői zenekart keresni.

eskuvoi zene best

Nagyon nehéz olyan tanácsot adni, ami csalhatatlan. Egy dolog biztos: a „jó lesz az apósom ismerőse is”, nem jó kiindulási pont. Az esetek nagy részében balul sül el. „Igen szokott zenélni 1 hónapban egyszer, vagy egy bizonyos helyen játszik hétvégente”, ahol „rétegzenét” kell, és nem olyan sokszínű repertoárt, mint ami egy esküvőre szükséges.

Elsőre úgy tűnhet jobb DJ-vel megoldani a zene problémát, de ez sok esetben nem jön össze. Mégpedig azon egyszerű oknál fogva nem, hogy nem minden DJ képes a zenét megtölteni emocionális tartalommal, pedig pont ez lenne a dolog lényege.

Szóval jobb, ha időben elkezdünk keresni egy profi zenekart, vagy egy tényleg jó DJ-t. A zenekeresésre igenis időt kell szánni. Megszokott tény, hogy több zenekar, zenész, DJ közül kell kiválasztani a „legjobbat”. Akár 8 – 10-ből. De mitől is jó egy esküvői zenekar? Milyen hangszereik vannak, milyen a hangosításuk? Mennyi szünetet tartanak, meddig játszanak a közösen megállapított összegért?
Ezek mind lényeges kérdések. Hiszen ott a lagziban már nem szerencsés az alkudozás!

Ahhoz, hogy a lehető legbiztosabban meggyőződhessetek arról, hogy a megfelelő zenekart fogadjátok majd fel az esküvőtökre, fontos hogy a zenekarnak legyen egy rendes, áttekinthető weboldala, legyen letölthető demója, vagy még jobb: legyen személyesen meghallgatható. Ha lehet, kérjetek referenciát, de sokkal jobb, ha valamilyen fórumon olvashattok róluk. Ugyanez igaz a DJ-re is.

Fontos figyelmeztető jel: Ha valaki azt mondja „én mindent játszok … „ – az gyanús, inkább keressetek tovább. Ha olyan zenekar weboldalára tévedtek, ahol az ének alatt folyamatosan valamilyen hangszer játssza a dallamot, némi midi hangzással a háttérben, az felejtős. És nem azért mert ez szabály, hanem mert higgyétek el, hogy a gagyi kategóriájáról lesz szó.

Sok jó zenekar van a piacon, de sajnos sokkal több a színvonal alatti, mások szórakoztatására alkalmatlan csapat. No de, ne ijedjetek meg, egyáltalán nem lehetetlen a számotokra ideális zenekar megtalálása, csupán csak kitartás és idő kérdése. És ne feledjétek: a jó zenekarokat jóval a rendezvény előtt (akár 1 évvel korábban érdemes lefoglalni). Nézzetek körbe, nálunk ők zenélnek a legtöbbször.


 Még több esküvői ötletért kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top