Néhány szó az esküvői meghívókról (1. rész)

Az esküvő egyik legfontosabb megelőző momentuma, hogy kiküldjük leendő meghívott vendégeink számára a meghívókat. Ehhez persze időben el kell készítenünk magát az anyagot is.

Előre érdemes leszögezni, hogy akármennyire is élünk digitalizált világban, az esküvői meghívó minden esetben fizikai formát kell öltsön. Ez egy aranyszabály, s ettől egyelőre (szerencsére, vagy sajnos) nem mentesítette magát az esküvők világa. Ha készen van egy anyag, amit végül inkább nem nyomtattok ki bármilyen indokra is hivatkozva, s körbekülditek azt emailben és a social media különféle chat felületein, az nem lesz elég. És valljuk be, nem volna igazán elegáns.

Szükséges tehát először is, hogy kitaláljátok, milyen információk, s ezek milyen megfogalmazásban, milyen stílusban szerepeljenek a meghívón. A lehetőségek tárháza ezúttal is a végtelennel korrelál, de a lényeg mindig ugyanaz:

  • lehessen látni, hogy Rólatok van szó,
  • egyértelmű legyen az időpont és a helyszín (igen: évszámmal, irányítószámmal, mindennel együtt, a lehető legegyértelműbben),
  • a meghívottak tudjanak róla, hogy meghívó ceremóniára szól csupán, vagy a vacsorára/lakodalomra is.

Ezen felül minden egyéb rajtatok áll, de túlzsúfolni sem célszerű azt a kis meghívót. Fontos azonban, hogy stílusában mindeképpen Benneteket hordozzon, ennek megoldása pedig a grafika, a papír és a szövegezés együttese által válik majd autentikussá.

 

Scroll to top