Mire figyeljetek oda az esküvői zenekar kiválasztásakor? (2. rész)

Az előző részben szóba került többek között a zenekar tudása, a megrendelőben kialakult összbenyomás és a nagyot mondás problematikája is. Most az idő lesz terítéken.

pexels-photo-348517

Mennyi az annyi?

Az első kérdésetek persze az lesz, hogy a megállapodott összegért mennyit játszik majd a csapat. Fontos,de az sem mindegy, hogy menyi szünetet tartanak, illetve hogy azokat mikorra időzítik. Ha mondjuk óránként szeretnének 15 perc szünetet tartani, az nem lesz jó. Semmiképpen sem keverendő össze ugyanis egy esküvő egy szokványos „vendéglátóhelyes” fellépéssel.

A szünetekről

Természetesen nem várhat el egy zenekartól az esküvőn, hogy megszakítás nélkül, órákon át folyamatosan játszanak, azonban olyan helyzet sem alakulhat ki, hogy beindul a buli, egyre többen táncolnak, a csapat pedig óramű pontossággal 55-kor leáll 10 percre. Érdemes minderről előre megállapodni. Nézzétek át az este tervezett menetrendjét és alakítsatok ki egy forgatókönyvet, melyet mindkét fél tudhat rugalmasan kezelni.

Meddig tart az élőzene?

Lehet természetesen (és kell is) olyan időintervallumokat beiktatni, amikor lejátszóról megy a zene. Ezek főleg az étkezések periódusai lehetnek. Emellett viszont meg kell határozni azt is, hogy meddig zenél a megállapodott összegért a zenekar, illetve hogyan lehet megegyezni arról, ha esetleg tovább tartana a buli, mint ahogyan terveztétek. A legtöbb zenekar készségesen játszik tovább, ha meg tudtok egyezni, de erről mindenképpen egyeztessetek korábban, mert annál kellemetlenebbet nehéz elképzelni, mint egy 150 fős buli közepette elpakoló és hazainduló zenekart…

 

Scroll to top