Mikor érdemes elkezdeni az esküvő szervezését?

Talán az egyik legjelentősebb kérdés sorban az esküvő időpontjának kitűzését követően.

Wedding_Date

Szeretitek egymást, egybekeltek. Isten áldása! Boldogság! Majd jöhet a családi, baráti bejelentés. Az első napokban mindenki gratulál majd, nagyon élvezni fogjátok, szuper lesz; azonban hamarosan érkeznek az első praktikus kérdések: nyáron lesz, vagy télen, még idén, vagy majd csak jövőre…
Ezek a kérdések már korántsem ígérkeznek annyira szórakoztatónak, amennyiben huzamosabb ideig nem tudjátok megadni a kellően részletes válaszokat. És minél több idő telik el, annál több részletre lesz kíváncsi a leendő násznép. Jogos. Érdemes tehát hamar belefogni a szervezkedésbe, ha csak nagy vonalakban is, de mindenképpen.

Mennyivel korábban döntsetek az időpontról?

Ha lehetséges, az időpont bejelentése történjen meg a nagy nap eljövetele előtt egy évvel. Miért fontos ez annyira? Nos, alapvetően két okból:

A vendégek igényei:

Sokan talán a Ti barátaitok közül is külföldön élnek, esetleg bonyolult a munkabeosztásuk, messze laknak, így nekik mindképpen tudniuk kell, mikor számoljanak az esküvővel.
De ha mindenki itthon van, Ti azonban nyári esküvőt terveztek, könnyen lehet, hogy amennyiben nem határoztok időben, és csak néhány hónappal az esküvő előtt fixáljátok csak a dátumot, az itthon élők is külföldön, vagy valahol egy távoli wellness szállodában lehetnek majd esküvőtök napján, hiszen júliusban, augusztusban nyaralnak az emberek.
Ha időben szóltok, mindenki az esküvőtökhöz képest tudja alakítani az elfoglaltságait.

A helyszínek lefoglalása:

Egy éves távlatban viszonylag könnyedén tudtok még esküvői helyszínt, ceremónia helyszínt és a lagzinak leginkább az igényeitekhez igazodó éttermet, helyet választani, foglalni.
Ez itt Visegrádon is igaz, tapasztalataink is ezt mutatják. De tudnotok kell, hogy a leggyorsabb párok már sokszor 13-15 hónappal korábban is foglalnak, ha tehát igazán népszerű időpontokban gondolkodtok, érdemes különösen résen lenni.

*

Nem érdemes tehát úgy gondolkodni, hogy „van még idő”, mert az időpont kitűzése és a helyszín kiválasztása csak az első lépés. Nagyon sok dolgotok lesz még. Ahhoz pedig, hogy az esküvőszervezést ne sürgetéssel teli nyomásként, hanem annak szépségeit megélve, csodás várakozásképpen fogjátok fel, nem  hagyhatjátok, hogy a naptár fölétek kerekedjen! Csak ügyesen, és megfontoltan! :)

 


Kövesd a Facebookon is a Visegrádi Esküvőt!  

Scroll to top