Az esküvői ültetési rendről

Ha már az esküvő tervezési szakaszának „mély vízében gázoltok”, biztosan felmerült a kérdés, hogy kiket kikkel, hogyan, és legfőképpen milyen forgatókönyv alapján ültessetek majd. Nézzük a tapasztalatokat!

 

esküvői ültetés

Az ültetési rend egy esküvőn rendkívül fontos kérdés, hiszen nagyon nem mindegy, hogy miképpen kapcsoljátok össze egymással a meghívott vendégeket. Mindennek összeállítására érdemes több napot is rászentelni, már csak azért is, mert ezzel kapcsolatban szinte egészen biztos, hogy lesznek majd kisebb-nagyobb viták köztetek. Ez teljesen természetes, de hagyjatok időt egymásnak és beszéljetek a részletekről minél többet.

Az esküvői vacsora „formaságai”

Nagyon lényeges, hogy az adott helyszín milyen tértulajdonságokkal rendelkezik. nem biztos, hogy az úgynevezett U-alakú ültetés (amikor a főasztalt két oldalról veszi körbe egy-egy hosszú asztalsor a vendégekkel) minden helyen megoldható. Sőt! Ha elég nagy a tér, érdemes szeparálni, kör alakú asztalokban, gondolkodni például. Vannak még lehetőségek bőven, de a legtöbb esetben, ha nagyobb létszámban gondolkodtok, a körasztalos megoldás lehet a legjobb ötlet. Kisebb, 30-50 fős esküvők esetében a már említett U-alak mellett, akár az a változat is jól alkalmazható, ahol a főasztal közepéhez merőlegesen hozzáillesztetek egyetlen, szélesebb asztalsort, így a vendégek felülnézetből egy T-betű alsó szárát képező asztalkonstrukciónál foglalhatnak helyet, szemben ülve egymással (ez a régi királyi udvarokban is divatos és praktikus megoldásnak számított).

Család, rokonság, barátok

A szűkebb család jó, ha nagyon közel van hozzátok (az örömanyák és örömapák a legtöbbször egy asztalnál ülnek az ifjú párral), a testvérek, nagyszülők, unokatestvérek pedig a lehető legközelebbre eső asztaloknál kapnak helyet többnyire. Eddig nagyjából rendben is vagyunk. A közös barátok elhelyezése is viszonylag adja magát. Más a helyzet azonban azokkal a vendégekkel, akiket vagy csak a menyasszony, vagy csak a vőlegény ismer. Az ő esetükben célszerű többet gondolkodni, és a hasonló habitusú, valószínűleg egymás társaságát majd élvező vendégeket összehozni egy asztalhoz. Ez nem könnyű, de ha végiggondoljátok, szinte biztos, hogy meglesz a megoldás.

Tipp: Talán egy kicsit fura ötlet,de nagyon jó lehet, ha a szingliket (a nemek megfelelő arányára ügyelve) egymás közelébe ültetitek. Ki tudja… A szerelem egy esküvőn minden kis részecskében ott lakozik körülöttetek. :)


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

 

 

 

 

 

Scroll to top