Hogyan adjunk pénzt kreatívan?

Összeszedtünk néhány tippet azoknak, akik egy boríték helyett inkább egy ötletesebb módot választanának a nászajándékra szánt pénz átadására.

Free picture (Money and flowers) from https://torange.biz/money-flowers-16838

Pár éve az ifjú egybekeltek még sorra bontogathatták a hasznos vagy épp haszontalan eszcájgok dobozait, hogy házas életüket megfelelő mennyiségű kávéscsészekészlettel vagy ágynemű garnitúrával kezdhessék meg. Persze nem volt ezzel semmi baj, hiszen gyakran generációkon átívelő emléktárgyakká avanzsálódtak ezek az ajándékok. Manapság azonban mégis kezdi átvenni a nászajándékok helyét a pénz. Így az ifjú pár olyasmibe fektetheti bele az összeget, ami biztosan a segítségükre lehet a későbbiekben, vagy épp egy felejthetetlen nászutat finanszírozhatnak belőle. A pénz átadásának módja azonban egyáltalán nem mellékes, lévén, hogy ez alapvetően egy nem túl romantikus dolog. Így olyan köntösbe kell forgatni, hogy az ne üssön el a hangulattól. Lássuk, milyen módok vannak erre!

Egyediség

Fontos, hogy a körítés mindenféleképp tartalmazzon valami olyasmit, ami a párra jellemző. A kreativitás ugyanis nem minden, muszáj tartalmaznia egy csipet személyességet is. Nem nagy ügy boríték helyett egy fadobozba vagy üvegbe rejteni a pénzt, viszont ha egy keveset belecsempésztek a közös képeikből vagy egy olyan versösszeállításból, amiről ők jutnak az eszetekbe, akkor máris csodás ajándékot varázsoltatok.

Esztétika

Ez erősen összefügg az egyediséggel, hiszen a lényeg, hogy az ajándék ne legyen hétköznapi. Kitűnő példák erre a dróttal hajtogatott pénzvirágok. Persze ehhez némi kézügyesség is kell, de nem lehetetlenül sok, és a végeredményért megéri rászánni az időt. A másik igencsak népszerű ötlet, hogy egyedi feliratú papírtorták szeleteibe rejtik el a pénzt, illetve a jókívánságokat. Az ilyen műtorták pedig ma már akár meg is rendelhetőek a kevésbé magabiztosak számára.

Jelkép

Másik lehetőség az esztétika mellett, hogy az ajándékba egy kis jelképességet csempészünk, ezzel téve különlegessé. Egy tégla például kiváló szimbólum lehet, mint a közös házas életük első alapköve, melyre mindig jó érzésekkel tekinthetnek majd, de akár a leendő otthonuk falába is beépíthetik. Nem mellékesen pedig, a légréseket tele lehet tömni a nekik szánt pénzzel.

Scroll to top