Minimalista esküvők

A minimalista stílusnak évről évre egyre nagyobb számú követője van. Ez pedig az esküvőknél sincs másképp. Most összeszedtük, milyen jellemzői vannak egy ilyen eseménynek!

minimalist

Még manapság is sokan gondolják úgy, hogy elsősorban azok szerveznek minimalista esküvőt, akik spórolni akarnak, de ez nem mindig van így. Nyilván lehet egy igen kellemes anyagi könnyebbség is a dolgok mögött, de ha valaki valóban beletekint egy ilyen típusú esküvő megszervezésébe, hamar rádöbbenhet, hogy nem jár kevesebb energia- vagy pénzbefektetéssel a dolog, mint egy ’hétköznapi” esküvő. Fontos kiemelni, hogy a minimalizmus nem azt jelenti, hogy „nincs ott semmi”, hanem azt, hogy ami van, az olyan hatásos és grandiózus, hogy körítés nélkül is kitűnően helytáll. Nézzük, mit is jelent mindez!

Terek és fények

Talán, ami a leginkább jellemzi a minimalizmust, az a tér és fény elegáns kombinációja annak érdekében, hogy együttesen egy tiszta, mégsem steril hatást keltsenek a jelenlévőkben. Talán ezért is illik olyan jól éppen az esküvőkhöz ez a stílus. A nagy terek azt az érzetet keltik, mintha a levegő folyamatosan járna és zsizsegne, ami egyáltalán nem unalmas. Ráadásul ügyesen megválasztott fénykombinációkkal olyan összhatást lehet elérni, hogy minimális berendezéssel is „telinek” tűnjön a hely.

A tárgyak és a ruhák

A tárgyaknál sem a színek dominálnak. A minimalizmus általában a világosabb árnyalatokban éled fel, így elsősorban a fehér, a natúr színek, valamint a púderes színvilág illik leginkább hozzá. Mindenesetre egy ilyen esküvőn semmiféleképp nem a színeké a főszerep, hanem továbbra is a fényeké és árnyékoké, melyeknek játékossága leginkább a formák sokféleségével érhető el. Hasonlóan a ruháknál is a szabás legyen az uralkodó: kevesebb csipke, több természetesség.

Növények

A fentiek persze nem azt jelentik, hogy akkor virágok nem is szerepelhetnek egy ilyen esküvőn, sőt… Csak éppen kerülni kell az apró, mívesen megformált díszítőelemeket, és itt is valami olyasmire koncentrálni, amely egyszerűségével, esetleg egyszínűségével tölti meg a teret egy rendkívül izgalmas és vibráló életerővel. Lényeges szempont, hogy a berendezés színeivel harmonizáljon a növény, mivel ha minimalista esküvőre vágyunk, a színrepertoárt érdemes lecsökkenteni kettő, vagy alapos kikísérletezés után maximum három színre.

Scroll to top