Extrém esküvő vagy klasszikus? (2. rész)

Napjainkban egyre több pár törekszik arra, hogy a hazai lakodalmas szokások helyett valami olyannal rukkoljanak elő a Nagy Napon, ami nem csak jobban és hitelesebben tükrözi egyéniségüket, hanem a vendégek számára is örökké emlékezetes marad.

steampunk wedding

Persze nem kell rögtön extrém dolgokra – ejtőernyős ugrásra, csendes-óceáni szigeten tartott menyegzőre – gondolni. Egy szertartás lehet úgy is egyedi és különleges, hogy közben mindvégig megőrzi a klasszikus esküvők generációról generációra szálló hagyományait.

Na de hol a határ egyedi és hagyományos között? Hogyan lehet egy nem mindennapi esküvői álmot összeegyeztetni a hagyományba illeszkedés igényével? A tematikus esküvők lényege éppen az, hogy ezt a két, látszólag egymásnak ellentmondó vágyat hozzák egy akkordba.

A tematikus esküvő

A tematikus esküvők lényege, hogy a szertartást és az azt követő lakodalmat valamilyen meghatározó téma, motívum köré csoportosítva szervezi meg az ifjú pár, ehhez igazítva a helyszínt, a menyasszony és a vőlegény ruháját, a meghívókat, az ételeket, a dekorációt, sőt akár a vendégektől megkívánt különleges öltözéket is. Mindez persze, amellett hogy lehetőséget teremt a pár számára kifejezni az egyéniségüket, nagyszerű és emlékezetes móka is, melyben biztosan nem csak az „illendőség kedvéért” fognak részt venni a meghívottak.

A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, az adott esküvő mintázhat filmeket, korszakokat, de akár meghatározott helyszínek hangulatait is. Határt csak a pár képzelőereje és a vendégek tűréshatára szabhat. A steampunk stílus szerelmesei például szívesen szervezik a menyegzőjüket a 19. század ipari forradalmát idéző avítt technikai eszközök, antik bútorok és hatalmas fogaskerekek díszleteivel fűszerezve.
Más párok pedig ugyanígy, adott tematika mentén a saját ízlésük szerint tartanak cowboy, erdei tündér, vagy épp gangster esküvőt, de írtunk már egy korábbi bejegyzésben korhű középkori esküvőről is.

A tematikus esküvők egyik legnagyobb előnye, hogy egyediségük mellett megőrzik a hagyományos menyegzők legszebb és legfontosabb vonásait. A szertartás menete, az eskü szövege ugyanaz marad, a menyasszony nyugodtan felvehet a megjeleníteni kívánt stílushoz illeszkedő gyönyörű ruhát, hátradobhatja a csokrot a násznépnek… Az öltözék és a dekoráció mellett nem igényel különleges szervezést, és ami a legfontosabb, a tematikus esküvő olyan esemény, ami a család, a nagyszülők számára is színes és kedves emlék marad.

Ne fogjátok hát vissza magatokat, legyetek bevállalósak, váltsátok valóra álmaitokat és ajándékozzátok meg szeretteiteket egy feledhetetlen élménnyel!


Scroll to top