Esküvői játékok mindenki örömére

Egy esküvő természetesen nem csak a csodaszép ruhákról, a méltóságteljes szertartásról szól.
A lagzi a mulatás, az önfeledt ünneplés ideje. Miért ne tennénk még izgalmasabbá, még emlékezetesebbé néhány ötletes játékkal?

lufiposta

Az olyan hagyományos, akár esküvőkön is elővehető játékok mellé, mint amilyen a székfoglaló, egy kis kreativitással nagyon szórakoztató, kifejezetten esküvői tematikához illő játékokat is lehet kitalálni.
Íme, néhány nagyszerű példa, amit ti magatok is felhasználhattok majd, vagy ihletet adva akár a saját magatok által kifundált játékok alapjául szolgálhat.

A példaértékű pár

A ceremóniamester vagy vőfély, egyszóval az esküvő „hangos embere” minden házaspárt a táncparkettre szólít, a zenekar játszani kezd valamilyen dalt. A felénél a vőfély leállítja és megkéri a táncolókat, hogy csak azok a párok maradjanak a táncparketten, akik már több mint öt éve házasok.
A zene folytatódik tovább egy kicsit, aztán már csak azok maradnak, akik több mint tíz éve házasok.
Így tovább, míg végül csak egyetlenegy pár marad a táncparketten, azok, akik az egész vendégseregben a legrégebben házasok. Illik ekkor valamilyen jelképes ajándékkal meglepni őket, hiszen biztosan sok munka van abban, hogy ilyen soká egy pár tudtak maradni. :)

Lufiposta

A játék során a vendégek képeslapokra jókívánságokat írnak fel az ifjú párnak.
Olyan jelképes ajándékokat, mint egy kocsi mosás, vagy például egy vacsorameghívás, vagy mi vesszük az első pelenkát. Fontos, hogy a képeslapokat mindenki olvashatóan írja alá. Ezután a lapokat gázzal töltött lufikra kötjük és szélnek eresztjük őket. Amelyik képeslap megérkezik, azt be lehet váltani feladójánál.

Alma vagy narancstánc

A násznép tagjai párokban táncolnak, oly módon, hogy a homlokukkal megpróbálnak megtartani egy almát vagy narancsot. Amelyik pár homloka közül kicsúszik a gyümölcs, az kiesik a játékból. Amelyik pár a legtovább bírja, az a győztes.

Ki ismeri legjobban az ifjú párt?

Készítsetek néhány kérdésből álló kérdőívet magatokról (természetesen megoldó kulccsal), melyet a vőfély fog felolvasni a násznépnek. Lássuk kik azok, akik, “igazán” ismerik az ifjú párt! (A kérdések tartalmazhatnak olyanokat, mint például: hol ismerkedtek meg, mi volt az menyasszony első munkája, mi történt egy a pár kapcsolatában fontos eseményen…). Aki a legjobban ismeri őket, megérdemel egy kis ajándékot.


További esküvői tippekért kövess bennünket a Facebookon!

Scroll to top