Helyszínek egy tökéletes nászúthoz…

Összegyűjtöttünk Nektek három olyan helyszínt jövendőbeli nászutatokhoz, amitől könnyen lehet, hogy átgondoljátok eddigi terveiteket, hogy a három úti cél valamelyike mellett döntsetek végül.

A helyszíneket a luxus, a költségvetés és a pénzetekért kapható lehető legjobb élmények tengelyén vizsgáltuk.

1. Mauritius

mauritius36

Ha csak egyszer tehetitek meg, hogy kipróbáljátok a földi paradicsomot, Mauritiussal jól jártok majd.

A kicsiny szigetállam Afrika és India közt, pontosabban az Indiai-óceán kellős közepén található.
A sziget különösen szép tengerparti része a Blue Bay, de semelyik tengerpartja sem okoz majd csalódást. A sziget méreteinél fogva könnyen bejárható, és változatos csodákat kínál a helyi piactól az óriásteknősökön át a Chamarel-vízesésig. Talán egyedül az időjárás okozhat némi kellemetlenséget, bizony sok a felhő, és az eső sem ritka. Viszont éppen klímájának köszönhetően minden smaragdzöld.
A sziget belsejében húzódó gyönyörű hegyvidék akárha az égig érne.

Tengeri herkentyűkből és belőlük készült ételekből, valamint egzotikus növényekből nincs hiány. Egész évben rengeteg turista fordul meg itt, így a sziget igencsak bővelkedik a kényelmes és sokcsillagos szállodákban. Igaz, a többcsillagos szálloda nagyobb költségvetést igényel, de legtöbbször a hotelben az ellátás all inclusive. De így is… Egy ifjú párnak alaphangon is 700 000 Ft fölötti költségvetésre kell számítania.

2. Riomaggiore

olasz

Kevés olyan ország van a földön, amely úgy bővelkedne a romantikus helyszínekben mint Itália.
Az olasz Riviéraként számon tartott Cinque Terre felkapott üdülőhely, mely reklám nélkül is évtizedek óta a fiatal házaspárok egyik legkedveltebb úti célja.
A csipkézett tengerparton öt, a sziklára tapasztott falu követi egymást: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Riomaggiore a térség legdélebbi települése, innen indul az öt falut összekötő gyalogösvény, a Kék-ösvény, melynek első – Riomaggiore és Manarola közötti – szakasza a Via dell’Amore azaz a Szerelem ösvénye.

Bár a vidék végtelenül romantikus hangulatú antik kis falvaiban sokan foglalkoznak halászattal és ehhez hasonlókkal, a fő bevételi forrást természetesen az idegenforgalom jelenti, így biztosak lehettek benne, hogy magas színvonalú és igazán kényeztető kiszolgálást kaptok, akár egy kis villában, akár hotelben szálltok meg. Ennek persze ára is van, de közel sem a legvészesebb. Két fő részére körülbelül 400.000 forinttal kell számolnotok.

3. Meseház a Balaton-felvidéken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Szent György-hegy környéke igazi mesevilág. Nászutasként azonban ne a szállodákat és a panziókat keressétek, hanem a bérelhető apró házakat, ahonnan lélegzetelállító a balatoni kilátás, vendégszerető a szomszédság, és könnyű elvonulni a világ elől. Ez a helyszín nem feltétlenül azoknak való, akik a nyüzsgést szeretik, sokkal inkább azoknak, akik a természet szépségét, az igazi nyugalmat preferálják.
A természet közelsége a rohanó városi embert lassításra sarkallja. Persze a falusi idill nem feltétlen a tétlenségről szól. A hosszú, lusta reggelek és nyugalmas esték közé számos kirándulást lehet beilleszteni.

Jelentős a különbség az elő- és utószezon, valamint a főszezon árai között, viszont az utazási és étkezési költség mindig alacsony. Friss házasoknak egy Balaton-felvidéki nyaralás így kb. 150 000 Ft-nál kezdődik.


További esküvői tippekért, érdekességekért keresd fel Facebook-oldalunkat is!

Scroll to top