Érthetetlen esküvői szokások a nagyvilágból (1.rész)

Ki ne ismerné a hazai esküvők szokásos, kötelező elemeit. Ott a csokordobás, a menyasszonytánc, a torta felvágása, na meg, lévén magyarok vagyunk a húsleves és a rántott hús kombót sem hagyhatjuk ki, este pedig jöhet a jól időzített menyasszonyrablás. De mi a helyzet másutt?

132404361_11n (1)

Nézzünk hogyan csinálják ezt mások a világ legmesszibb tájain…

Kína egyes részein például nagyon komolyan megkönnyezik az esküvőt. A menyasszonynak egy hónappal az esküvője előtt minden nap egy órát sírnia kell, később csatlakozik hozzá az anyja, majd a nagymama is. Az esküvő napjára pedig minden vendégnek sírnia kell. Tény, hogy biztosan látványos és megindító szokás.

Koreában a ceremóniát követően a barátok igazán különös módon készítik fel a vőlegényt a házas életre. Egész pontosan nádpálcával ütik a vőlegény meztelen talpát. Gondolván, ettől majd erőre kap a vőlegény és sikeres lesz a nászéjszaka. Kösz, skacok

Indiában, ha egy bizonyos jegyben születtél, csak akkor mehetsz hozzá a szíved választottjához, ha előtte egy banánfa, vagy egy ezüst szobor felesége voltál. Mindez egy átok miatt van, ami a Manglik jegyében születettek első férjének a halálát okozza. Épp ezért az ara egy különleges ceremónián vesz részt az esküvő előtt, mely során hozzámegy egy tárgyhoz, majd rögtön “egybekelésük” után megsemmisítik a tárgyat. Így elszáll az átok és boldogan élnek, amíg meg nem halnak ;)

Fijin igen csak felkötheti a gatyáját a vőlegény, a sziget szokásai szerint ugyanis a vőlegénynek nem elég megkérnie a leányzó kezét, hanem egy bálnafogat is meg kell szereznie, ezzel bizonyítva a férfiasságát. Ne próbáljatok belegondolni. Mi sem mertünk…


Kövesd a Facebookon is a Visegrádi Esküvőt!

Scroll to top