Egyeztessetek időben a vendégeitekkel!

Senki sem szereti a váratlan komplikációkat egy esküvőn. Nincs annál elkeserítőbb és dühítőbb, mint lekésni a nagy napról, mert nem találjuk a ceremónia helyszínét, sportcipőben és farmerban jelenni meg az öltönyös vendégek közt.

Ha szeretnétek, hogy a vendégek is igazán jól érezzék magukat az esküvőn, akkor feltétlenül egyeztessétek velük ezt a néhány fontos infót legalább egy héttel a nagy nap előtt.

wedding guests

1. A helyszín

Minden más probléma elenyésző amellett, ha szeretteitek azért nem tudnak jelen lenni az esküvőn, mert reménytelenül eltévednek egy idegen városban. Segítsetek nekik abban, hogy könnyen odataláljanak hozzátok. Jelöljétek be térképen, hol található a helyszín, tegyetek ki nyilacskákat, táblácskákat, amelyek segítenek eligazodni a meghívottaknak. Sokszor az jelenti ilyenkor a problémát, hogy nem tudják kit is hívjanak fel ha eltévedtek, hiszen titeket, nyilván nem akarnak ilyesmivel zavarni a nagy napon. Adjátok meg nekik valaki olyan telefonszámát, akit bármikor felhívhatnak, ha bajba kerülnének.

2. A szállás

Ha olyan vendégek is érkeznek, akiknek szállást kell biztosítanotok, fontos hogy tudassátok velük, mire számíthatnak. Hol lesz a szállás, hány fős lesz a szoba, kivel lesznek egy szobában, milyen messze van az esküvő helyszínétől a szállás, és persze hogyan találnak majd oda. Ne aznap közöljétek velük mindezt, hiszen számukra is fontos, ha messziről érkeznek, hogy nyugodt körülmények közt és időben fel tudjanak készülni a szertartásra.

3. Tudassátok velük, milyen öltözékben illik majd megjelenniük az esküvőn.

Sokat segítetek a vendégeknek azzal, ha meghatározzátok a pontos dress code-ot. Zavar, ha valaki feketében jön? Ki kell öltözni? Esetleg a farmer-tornacipő kombó is szóba jöhet? Nagyon nem mindegy. Oltári ciki ugyanis lezser cuccban megjelenni egy öltönyös esküvőn és fordítva, talán még kínosabb szmokingban a farmeres-pólós vendégsereg között.

4. Az a bizonyos „plusz egy fő”

Egy olyan vendég, akire nem számítottatok, teljesen összekuszálhatja a jól megtervezett ültetési rendet. Beszéljétek meg előre a vendégekkel, hogy ki hoz magával kísérőt és ki érkezik egyedül, így a nagy napon nem kell majd azon izgulnotok, hogy lesz-e elég hely, jut-e mindenkinek vacsora…

5. Az esküvő fontosabb programjai

Jó, ha a vendégek előre tudják, hogy mire számíthatnak. Mikor kezdődik a polgári és mikor a templomi esküvő, hivatalosak-e a vacsorára vagy sem. Ne érje őket se csalódás, se meglepetés.


További esküvői tippekért keress bennünket a Facebookon is!

Scroll to top