Az őszi esküvők világából (1.)

Igaz, hogy a nyár a legnépszerűbb időszak az esküvők kapcsán, azonban egy igazán jól megválasztott őszi időpont még egy nyári opciónál is lehet sokkal különlegesebb…


…persze kell egy kis szerencse az időjárással, ez nem vitás. Azonban ha azt nézzük, hogy manapság milyen súlyosan meleg nyarakat zárunk évről évre, egyáltalán nem ördögtől való gondolat úgy tekinteni a kora őszi időszakra, tehát a szeptember vége, október közötti periódusra, mint valami olyasmire, ami annak idején a nyár volt. Kellemes nappali hőmérséklet finom meleg napsütéssel és enyhén pulóveres esték. Hát igen. Lehet, hogy az október az új augusztus.

Abban a tekintetben is mindeképpen figyelemre méltó lehet elgondolkodni egy esetleges őszi esküvői időponton, mert addigra a nyaralásoknak is vége, így a vendégsereg nagyrésze egészen biztosan nem fog távol maradni annak okán, hogy éves nagy családi nyaralásukat épp abban az időpontban töltik, amikorra mi esküvőnk dátumát tűztük ki.

Ősszel minden egy kicsit rendezettebb. A természet a legszebb időszakát éli, az emberek nyugalmasabbak, a nyár tombolásának vége, a tél egyhangú világa pedig még messzi árnykép csupán. Harmonikusabb lehet a szervezés is, senki sem érzi, hogy kapkodnia kellene, ahogyan az időpontok és a helyszín-opciók is jóval gazdagabbak ekkor már, mint mondjuk egy júliusi-augusztusi periódusban.

Scroll to top