A menyasszony különleges autójáról

Hiszen talán ez az egyetlen olyan dolog az esküvőn, ami kifejezetten a leendő férjek reszortja szokott lenni…

1968-Cadillac-Sedan-de-Ville

Régi szokás, hogy a menyasszonyt szép, ritka, izgalmas autóval, vagy néha hintóval szállítják az esküvő helyszínére, akár egy valóságos hercegnőt. Ebben az a legérdekesebb talán, hogy a menyasszony az a személy, akit ez az autómizéria a legkevésbé szokott érdekelni (mint általában a nőket az autók). Ettől még persze olyan hagyományról van szó, ami valahogyan a pár érdeklődésétől és életkorától függetlenül része a nagy napnak. És kettőjük közül többnyire a férj értékeli valamennyire is ezt a talán kissé feleslegesen fellengzős külsőséget.

Oldsmobil, vagy menő versenyautó?

Számos cég áll rendelkezésetekre világszerte, melynek kifejezett célja, hogy jeles napokra adjon bérbe izgalmasabbnál izgalmasabb autókat. Érdemes egy kicsit végiggondolni a repertoár szemezgetése közben, hogy mi az, ami miatt valamiképpen egy -egy típus mégiscsak jobban passzolna hozzátok. Ha szeretitek az ’50-es évek amerikai életérzését és a rockabilly sem áll tőletek túl távol, akkor valószínűleg adja magát egy öreg amerikai gép. Ha meg a lendület az a szó, ami legjobban összefoglalja a kapcsolatotokat és közös életeteket, valószínűleg egy menő sportkocsi lesz a leghatásosabb szimbólum. Mindebbe persze senki sem gondol majd bele, de nem baj, ha itt-ott rejlenek finom utalások is.

Fontos, hogy fehér legyen?

Ha vőlegényedet kérdezed, azt fogja mondani, hogy nem. Ezért a legjobb, ha színben Te döntesz, típusban pedig párod (ha csak nem hagyod rá inkább teljességében a döntést). Összességében persze annyira fontos a szó csupán, amennyire manapság bármilyen dogma az esküvők kapcsán: szinte semennyire. Ahány pár, ahány ember ahány esküvő, – annyi szokás.

A fehér autó persze nagyon feltűnő, de nem kevésbé feltűnő az sem, ha egy meggypiros, 1968-as Caddilac De Ville-ből szállsz ki, vagy éppenséggel egy égszínkék, 1965-ös Ford Mustangból. A bilikék Trabant, vagy a kiskád-színű Zaporozsec megint más kategóriát képviselnek, de ezen az egész autó-kérdéskörön is jól érezhető, hogy minden csak rajtatok és kapcsolatotok sajátosságain, humorotokon, komolyságotokon, vágyaitokon múlik.

 

Scroll to top