8 szabály az esküvői kiegészítőkhöz (1. rész)

Újabb tippsorozatunkban egy keveset tárgyalt témáról, az esküvői kiegészítők szabályairól osztunk meg néhány gondolatot.

a bride playes with her dress

Bizonyára minden nő (és magára adó férfi) tudja, hogy bár a megjelenésünk összeállításakor a ruha az első, a kiegészítők egy teljesen más szintre helyezhetik az összeállításunkat – jó és rossz értelemben egyaránt. Egy jó kiegészítővel kitűnünk a tömegből, míg egy rosszul megválasztott szemüveg, sál, öv vagy táska romba dönthet mindent. És meglepetés: ez az esküvői ruhánál sincs másként. Íme 2×4 szabály, amelyeket jobb, ha fejben tartunk!

Egyeztessük fémjeinket!

Talán tudjátok, hogy bizonyos fémek csak meghatározott színű ruhákhoz passzolnak igazán. A lágyabb, elefántcsontszínű esküvői ruhához elsősorban a fehérarany, a patyolatfehérhez inkább az ezüst és a metálosabb színű fémek passzolnak, a már-már aranyba hajló árnyalatú ruha tökéletes alap a sárgaarany ékszereinknek. És persze érdemes odafigyelni, hogy az egyes fém kiegészítők is illeszkedjenek egymáshoz.

A kevesebb több

És persze az aranyszabály: ha például nem vagyunk nagy ékszerviselők, nem szeretjük a fátylat, sem a nagy csokrokat, akkor ne is erőltessük. A minimalizmusnak is megvan a maga bája, sőt, sokszor ezzel tudunk csak igazán egyediek lenni. Egy nagyon részletesen kidolgozott, csipkés ruhához például nagyon sok tud lenni, ha rengeteg ékszert pakolunk magunkra, míg egy kevéssé csipkézett, nem túl ornamentális ruhát például egy vagány nyakdísszel érdemes feldobni.

Ismerjük a fátylunkat!

A fátyol az esküvői ruha ikonikus eleme, amely formáját és hosszúságát tekintve ezerféle lehet. Nem árt ismerni azonban a szabályokat. A fátyol árnyalatának tökéletesen illeszkednie kell az esküvői ruháéhoz. Ezen kívül érdemes észben tartani, hogy ha nyitott, vagy gazdagon csipkézett hátrészű ruhát hordunk, akkor azt kár lenne letakarni egy hosszú fátyollal. Általánosság továbbá, hogy egy hosszú fátyol meg tud nyújtani egy alacsonyabb alakot, míg a félhosszúak félbevágják azt, így azok inkább a magasabb termetűeknek ajánlottak.

Fátyol helyett…

És persze itt sem kötelező semmi. Nincs tehát kőbe vésve, hogy fátylat kell hordanunk. A dús hajú arák például kihasználhatják természetes adottságukat, és fátyol helyett saját hajukból készítenek díszt a fejükre. Tavaszi vagy szabadtéri esküvőn, illetve a tematikától függően a fátylat akár virágkoszorúra is cserélhetjük.


Tarts velünk a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top