8 szabály az esküvői kiegészítőkhöz (2. rész)

Nyaklánc, karkötő, fátyol? Kétrészes cikkünkből mindent megtudhattok az esküvői kiegészítők szabályairól!

scarf

Egy sikeres esküvő atmoszférája a komponálás kifinomultságán áll vagy bukik: a dekorációt össze kell egyeztetni a tematikával, a helyszínt a vendégek számával, a zenét az átlagéletkorral, és így tovább… Az esküvői ruha kompozíciója pedig egy külön kihívás: ennek ugyanúgy illeszkednie kell a tematikához, a dizájnhoz, a koszorúslányokhoz, és közben a személyiségünknek sem szabad elvesznie benne. Hogy ez tökéletesen megvalósíthassuk, érdemes átgondolni a kiegészítőinket, hiszen ezekkel sokat dobhatunk egy összeállításon.

Ne csak ékszerekben gondolkodjunk!

A kiegészítőkről elsőre mindenkinek az ékszerek csillogása ugrik be, de rajtuk túl is van élet. Az öv például remek kiegészítő tud lenni, amely teljesen feldobhatja az esküvői ruhánkat. Válasszunk akár szatinövet vagy csatos bőrszíjat, a lényeg, hogy azt az alakunkhoz igazítsuk: a vékony övek a rövid torzójúaknak, míg a vastagabbak a hosszabb felsőtestűeknek javasolt. Általános szabály, hogy próbáljunk 6 cm-nél nem szélesebb övet felvenni, nehogy elnyomjuk a ruhánk dizájnját.

A kényelem is szempont!

Ha nem tudnátok már most, mi szólunk előre: az esküvő rengeteg ácsorgásról szól, ami sok kényelmetlenséget jelenthet, különösen, ha nem készülünk kényelmes cipővel. A kényelem persze relatív, hiszen mindenki a legjobban mutató cipőt szeretné hordani a nagy napján, ezért érdemes megtalálni a középutat: olyan cipőt válasszunk, amelyet előre betörtünk, és megbizonyosodtunk róla, hogy kibírunk benne egy teljes napot!

Kiegészítő a hideg ellen

Ahogy mondtuk, minden mindennel összefügg, tehát a ruha kiválasztásakor az évszakra és a helyszínre is legyünk tekintettel! Hidegebb hónapokban érdemes valamiféle palásttal, sállal vagy kabáttal készülni, és ha már így alakult, ezeket máris divatos kiegészítőként felfogni. Egy esküvői ruhát ugyanis legalább úgy fel tud dobi egy színes, dekorációhoz passzoló sál, ahogy egy díszes csipkekabát.

Maradjunk önmagunk!

A legfontosabb szabály pedig a végére: bármilyen kiegészítőt válasszunk is, sose felejtsük szem elől, hogy az adott darabnak a személyiségünket is ki kell fejeznie. Tehát: ha valamiben nem érezzük otthonosan magunkat – annak a kiegészítőnek mennie kell!


Kövess minket a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top