10 ötlet tavaszi esküvőkhöz (1. rész)

Igaz, hogy most az ősz jön, ám az igazán bölcs, esküvőszervezésben lévő párok (velünk közösen) már a tavaszi menyegzőt tervezik.

tulip-wedding-ring-shot1

 

Hivatalosan már beköszöntött az ősz, és bár annak ellenére, hogy még mindig élvezhetjük a viszonylag nyárias időt, már árulkodó jelek tudatják velünk az évszakváltást: korábban sötétedik, a fák sárgulnak-barnulnak, az esték hűvösebbek. A nyárutó és a kora őszi időszak a legnépszerűbb esküvői időpontok közé tartozik. A blog olvasói azonban jól tudják, hogy az esküvőket jó 8 hónappal a kiválasztott időpont előtt érdemes elkezdeni szervezni, ezért mi most nem a már régen megszervezett őszi esküvőkhöz, hanem a szervezés szempontjából éppen esedékes tavasziakhoz adunk néhány dizájntippet.

Moha- és virágfal

A tavaszi esküvő a természet megújulása és az újjászületés tematikája köré épül. A virágok így különösen fontos szerepet töltenek be az esküvő dekorációjában. Ezt a vonalat erősíthetjük fel, ha felállíttatunk egy mohával beborított falat (legkönnyebben fából), amelyet különböző virágokkal díszítünk. Az installáció egyszerre szolgálhat szelfifalként, de a hivatalos esküvői fotós is építheti rá a kompozícióit.

Gyűrű a virágon

Az esküvők ma már legalább annyira történnek a közösségi média felületein, mint az aktuális helyszínen, ezért fontos, hogy megfelelő fotókkal adjunk hírt a nagy napról. Egy remek fotóötlet lehet, ha egy szál tavaszi virágra (pl. tulipánra) felhúzzuk az esküvői gyűrűt – ez a kép aztán akár a meghívón is szerepelhet stilizált rajzként.

Virágmagok ajándékként

A kerti megújulás tematikájához kapcsolódva az esküvői batyukat is újragondolhatjuk: ajándékozzunk virágmagokat vagy – hagymákat, hogy minden vendégünk tartós emléket vigyen haza a kertjébe.

Gyümölcs-recepció

A kézműves termékek és a kerti, természet közeli hangulatot erősíthetjük fel azzal is, ha egy külön standot állítunk fel, ahol különféle szezonális gyümölcsöket, illetve a belőlük készített gyümölcsleveket és smoothiekat kínálunk frissítőként.

Virágcsokor pillangókból

A tavasz nem csak a virágok, hanem az állatvilág ébredése is. És mi más szimbolizálhatná jobban a tavasz vidámságát, mint egy csapat színpompás pillangó? Ha meg akarjuk idézni ezt a hangulatot, fából, papírból vagy textilből készített pillangókból állítsunk össze egy csokrot, amelyet a menyasszony vagy a koszorúslányok tartanak a kezükben!


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is, hogy ne maradj egyetlen jó ötletről sem! 

Scroll to top