10 ötlet tavaszi esküvőkhöz (2. rész)

A nyár véget ért, jön az őszi és téli esküvőszezon. Aki azonban most tervezi az esküvőjét, és már rendelkezik helyszínnel és időponttal, annak íme néhány tavaszi esküvői tipp!

bridesmaids-with-parasols1 (1)

 

A tavaszi esküvő tematikáját a frissesség, a fiatalosság, a természet és a szabad levegő szeretete határozza meg. Tavaszi bejegyzésünk második részében azért olyan tippeket osztunk meg veletek, amelyek megfogadásával igazán feldobhatjátok az esküvőtöket!

6.Cserepes virágok mindenhol

Már említettük, hogy a tavasz a friss, zsenge virágokról szól, a tematikán azonban még lehet finomítani: rusztikus cserepekbe ültetett virágok alkalmazásával egy igazi természetbarát-kertész atmoszférát teremthetünk. Jó ötlet például az asztalokon elhelyezett névtáblákat apró cserepes virágokba szúrni, de az is feldobja a dekorációt, ha itt-ott cserép helyett régi locsolókannákat használunk.

7. Gyepjátékok

Ha tavasszal tartjuk az esküvőnket, hiba lenne kihagyni a szabad levegő nyújtotta örömöket. A legjobb ötlet az üres félórák kitöltésére és a vendégek összeszoktatására, ha valamelyik gyepjátékot ajánljuk fel nekik. Kiöltözve kevesen fognak focizni, de egy ártalmatlan petanque vagy mini golf sikeresen feldobhatja a hangulatot.

8. Sárkányeregetés

Ha már játékok, akkor még egy akad, amely ráadásul a dekorációt is feldobhatja: a gyerekek kezébe adhatunk személyre szabott papírsárkányokat, amelyeken az esküvői pár nevei szerepelnek.

9. Színes tulipáncsokrok

A tavaszi virágokat nem lehet elhagyni, de ha már alkalmazzuk őket, akkor érdemes tudatosan átgondolni a dizájnt. Érdemes például a koszorúslányok kezébe tulipáncsokrot adni, és itt kétféleképpen játszhatunk a színekkel: vagy mindegyikük ugyanolyan színűt kap, vagy játszhatunk a különböző halvány, már-már pasztelles színekkel, és mindegyikük más árnyalatot kap.

10. Egyen-napernyő a koszorús lányoknak

A koszorúslányok egy másik kiegészítővel is idézhetik a tavaszi hangulatot: a virágok mellett (vagy akár helyett) adjunk a kezükbe stílusos napernyőt, és ezzel két legyet is üthetünk egy csapásra: egyrészt megkíméljük őket attól, hogy egy virágcsokrot hordozzanak egész nap csupán a dísz kedvéért, másrészt máris valami egyedi aurával ruháztuk fel mind a koszorúslányokat, mind magát az esküvőt.


Kövess bennünket Facebook-oldalunkon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top