A 10 legnépszerűbb esküvői virág (1. rész)

Az esküvő díszletei közül a menyasszonyi ruha és az esküvői torta után egyértelműen a virágok a legfontosabbak. Kétrészes bejegyzésünkben a legnépszerűbb esküvői virágokat mutatjuk be.

calla-lily-wedding-flowers-download-calla-lily-wedding-flowers-wedding-corners

Amikor végigsétálunk egy szép virágoskerten, és a színpompásabbnál színpompásabb virágokban gyönyörködünk, nehezen tudjuk kiválasztani közülük a hozzánk legközelebb állót. Mindegyiket akarnánk egyszerre, de ez – mint minden túlzás – nem a legjobb döntés. Az extravagáns választások helyett érdemes első körben megismerkednünk a legnépszerűbb típusokkal.

1. Rózsa

A rózsát mindenki ismeri. Nem is érdemes hosszasan időzni az ismertetésével. A legnépszerűbb vágott virág, és mindenkinek a vörös rózsa jut eszébe, ha a szerelemről van szó. Az illata pedig mennyei. A rózsa – a számtalan színváltozatának köszönhetően – az év minden szakaszában el tudja látni a tökéletes dekoráció szerepét.

2. Tulipán

A vidám tulipánt mindenki szereti, hiszen zsenge szárai és levelei, húsos sziromlevelei a tavaszi frissesség üde hangulatát idézik. A rózsával ellenétben a tulipán viszont szezonális virág: elsősorban a tavaszi esküvők dísze.

3. Kála

Ez az Afrikából származó elegáns virág már nálunk is egyre elterjedtebb. Különleges, kifinomult formája a századforduló szecessziós hangulatát idézi, ezért érdemes lehet az art deco tematikájú, extravagáns esküvők díszítésére.

4. Bazsarózsa

A hatalmas fejű, illatos bazsarózsa a tavaszi, nyári esküvők dekadens dísze. Nagy virágmérete miatt ideális ékköve az esküvői asztaloknak, de a esküvői csokrokban is remekül mutatnak.

5. Hortenzia

A 19. századi virágnyelvben a hortenzia a hiúság virága volt, és ez jól kihasználható az esküvői dekorációban: a különböző színben elérhető virágokat érdemes egymással variálni, és mivel hidegebb színárnyalatokban is elérhető, tartós növénynek számít, a téli esküvők visszafogottabb, ezüstös színvilágához is remekül passzol.


Kövess minket a Facebookon is! – Visegrádi Esküvő

Scroll to top