A 10 legnépszerűbb esküvői virág (2. rész)

Egy esküvő hangulatát legjobban a díszül választott virágok adják meg. A rózsa és a tulipán után íme a többi, kevésbé ismert népszerű esküvői virág!

2015_bridescom-Editorial_Images-07-wedding-flower-meanings-Large-wedding-flower-meanings-stephonits (1)

Az esküvő dekorációja a látványról szól. Arról, hogy milyen kép fogad bennünket, amikor belépünk a ceremóniaterembe, a templomba, vagy megpillantjuk a kerti pavilont. Ilyenkor pillantásunk először az esküvői párra esik, hiszen minden értelemben ők állnak a középpontban, mégis, az adott teremben elhelyezett virágok adják azt a keretet, amelyen keresztül látjuk őket. Az esküvői virágok kiválasztása éppen ezért közel sem mellékes feladat. Ha biztosra akarunk menni, válogassunk a legnépszerűbb fajtákból!

6.Gyöngyvirág

A vékony szárú virágot, amelyen egymást követik az apró labdaszerű virágocskák, szokás a mennyországba vezető létrának is nevezni. Friss, üde illata eltéveszthetetlen. A hagyomány a tavasz virágának tarja, ezért ilyenkor a legkönnyebb beszerezni, noha borsos áron az egész évben hozzájuthatunk. Érdemes ezért csak néhány ággal venni belőle, így költséghatékonyan, de nagyon hatásosan feldobhatjuk vele például az esküvői csokrot.

7.Boglárka

Ha a rózsa vagy a babarózsa olcsó alternatíváját keressük, akkor a boglárkával nem hibázhatunk: ez a Távol-Keletről érkezett virág ma már rendkívül könnyen és olcsón beszerezhető. A 19. századi virágnyelv szerint a boglárka ajándékozása azt jelentette, hogy el vagyunk bűvölve a másik szépségétől. Ha boglárkákkal díszítjük az esküvőt, kétségtelen, hogy vendégeinket is elbűvöljük majd.

8.Gardénia

A sötétzöld, viaszos levelekkel körülvett hófehér gardénia fűszeres illatával az esküvői dekoráció egzotikus kelléke. Nem csoda, hogy a 18. században éppen az illata miatt hozták be Afrikából. A gardénia kiváló központi virágdíszként szolgálhat, de még ennél s hatásosabb, ha egyetlen fehér virággal díszítjük a menyasszonyi frizurát. Vigyázzunk azonban: finom virága könnyen sérül, ezért bánjunk vele virághoz méltóan!

9.Koszorúfutóka

A koszorúfutóka, vagy madagaszkári jázmin jelentése házastársi boldogság, ezért nyilvánvaló választás esküvő díszítésére. A csillag alakú, viaszos virágok mind egy lelógó kacson nőnek, ezért ezeket egyesével kell dróttal rögzíteni. Emiatt a koszorúfutóka rendkívül munkaigényes, ugyanakkor változatosan és kreatívan felhasználható esküvői dísznek számít.

10.Szagos bükköny

A szagos bükköny magyar neve talán elsőre nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek ezért érdemes felidézni eredeti jelentését: maradandó gyönyör. Ez a szicíliai virág rendkívül jól kihasználható, hiszen rengeteg színváltozata ismert, ezen kívül cukorkaszerű illata a játékosabb, könnyedebb, fiatalos hangulatú esküvők kedvencévé avatja.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!

Scroll to top