15 tipp esküvői ajándékötletekre (1. rész)

Nincs ötletetek arra, hogy mit kellene vinni az esküvőre? A pénzes borítéknál valami megfoghatóbbra vágytok? Íme néhány tippünk esküvői ajándékötletekre!

crowd-funded-wedding-gift-810x455

Az esküvői ajándék két dolgot jelenthet. Egyrészt azokat a kis „morzsapartis” sütis dobozokat, kis meglepetéscsomagokat vagy szuveníreket amelyeket az ifjú pár ad emlékbe a vendégeknek, másrészt azokat az ajándékokat, amellyel a meghívottak lepik meg az ünnepelt párt. Új bejegyzéssorozatunkban ezekhez adunk néhány tippet.

1. Egyedi tányérkészlet

Első hangzásra ez a praktikus, de unalmas ajándék nem tűnik túl izgalmasnak. Ne feledjük azonban, hogy egy új háztartásba mindig jól jönnek ezek a „basic” elemek, ezért az ajándékozottak nagyon hálásak tudnak lenni értük. Ennél az ajándéknál a hangsúly nem annyira az áron, mint inkább az egyediségen van. Keressük fazekasokat és egyedi kerámiákkal foglalkozó kézműveseket (hipster kávézók előnyben), akik remek egyénileg készített darabokhoz juttathatnak bennünket

2. Passzoló bőröndök

Ha a párról tudjuk, hogy a szenvedélyük az utazás, akkor (a repülőjegyeken kívül) nem hibázhatunk, ha meglepjük őket egy bőröndkészlettel. A készlet alatt bármit érthetünk: egy nagy bőrönd és egy kézipoggyász, két kis kézipoggyász, egy prémium kategóriás nagy bőrönd, ahogy épp gondoljuk. De jó ötlet lehet, ha két bőrönd esetén hasonló márkát vagy hasonló színárnyalatot veszünk, hogy még a poggyászok is párban legyenek.

3. Szakácskönyvcsomag

A könyv mindig is jó ajándéknak számított, manapság azonban nem egyszerű megtalálni a megfelelőt, hiszen az olvasási szokások ritkulásával és az egyéni ízlések eltérései miatt könnyen befürödhetünk, ha rossz embernek veszünk könyveket. A szakácskönyvek azonban minden háztartásba kelleni fognak előbb-utóbb, és még remekül is mutatnak a konyhában. Jamie Oliver, Széll Tamás, Mautner Zsófi… a választék hatalmas.

4. Konyhai kütyü

A konyhai kütyü elsőre megint nem tartozik a legizgalmasabb ajándékok közé. Ha azonban vesszük a fáradságot, utánaolvasunk és utánajárunk, és nem sajnáljuk a pénzt egy felsőkategóriás gépre, legyen szó többfunkciós turmixról, konyhai robotgépről vagy egyszerűen egy kiváló minőségű serpenyőkészletről, akkor egy igazán maradandó és hasznos ajándékkal lephetjük meg szeretteinket.

5. Mixer-készlet

Ez a koktélok szerelmeseinek ideális ajándéka. Egy shakert és néhány poharat beszerezni nem nagy kunszt, de ha válogatunk hozzá 1-2 remek koktélos receptkönyvet, és hozzácsapunk néhányat az alapvető összetevőkből (vermut, gin, vodka, martini, whiskey, rum), máris egy komplett bárszekrény (és számos házibuli) alapjait fektettük le.


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is!

Scroll to top