Visegrádra beszökött az ősz…

Bizony! Szeptember elején kiélvezhettük a nyár utolsó forró napjait. Most már lassan sárga és vörös, barna és rozsda-színbe öltöznek a fák. Visegrád pedig, mint bármely évszakban, ősszel is gyönyörű…

visegrád ősz

Tegyetek egy hosszú, romantikus sétát a Dunakanyar lélegzetelállítóan szép erdőségeiben, hallgatva a lehulló levelek susogását. Ez segít majd magatok mögött hagyni a nyár zsizsegését, ráhangolódni az ősz kicsit lassabb, pihenősebb tempójára. Visegrádról ezernyi ösvény és túra útvonal indul a táj érintetlen természetvédelmi területeire.

Álmatag ősz, szuszogós esték ide vagy oda, az „esküvők városa” ilyenkor sem pihen.
Szeptembertől decemberig rengeteg program vár itt rátok a művészi estektől a múltidéző délutánokon át a népi mulatságokig. A szeptember a mozi hónapja, a kortárs filmek mellett most néhány igazi klasszikust is megnézhettek. Sajátos íze van, ahogy Chaplin még fekete-fehérben játszik a filmvásznon egy olyan remekműben, mint a „Modern idők”.

Ha már ősz, persze borok is… Szeptember végén rendezik a Pincesori Vigasságokat. És ott van a vasárnaponként 8 és délután 1 között szervezett termelői piac. Ilyenkor Visegrád és a Dunakanyar termelői, kézművesei kinyitják az idelátogatók előtt a helyi termékek tárházát. Nagyszerű alkalom enni egy kis háztáji finomságot, beszerezni valami igazán szép népművészeti apróságot.

Persze a történelmi relikviáiról híres városkában, nem telhetne el az ősz valamilyen múltidéző program nélkül. Október 23-án Visegrád, az élő középkor városa címmel 12:30-tól lovagi tornát, 13:30-tól pedig tárlatvezetést szerveznek a királyi palotában.

Ha pedig szeretnétek egy frissítő wellnesst, mondjuk a Hotel Visegrád meleg vizű medencéiben erre is lesz lehetőségetek.


Látogassatok el Visegrádra, jövendőbeli esküvőtök helyszínére!
Töltsetek el egy mesés hétvégét az ősz csodás színei és ízei között a Dunakanyar szívében!


Kövesd a Visegrádi Esküvőt a Facebookon is! 

Scroll to top