Visegrád legszebb esküvői helyszínei – A Királyi Palota

Új sorozatunkban Visegrád legszebb esküvői ceremóniahelyszíneinek bemutatásával szeretnénk segíteni Benneteket a tökéletes döntésben. Az első részben a Királyi Palotát fogjuk bemutatni, annak az Európa-szerte korában rendkívüli hírnévnek örvendő épületnek rekonstrukcióját, mely virágkorát Aragónia Beatrix királynénak, Mátyás király itáliai feleségének köszönhette.

Bartolomeo de Maraschi, akinek leveleiből rengeteget tudhatunk meg Mátyás korának udvari szokásairól és pompás külsőségeiről, egyik gondolatmenetében úgy fogalmaz: Visegrád egy igazi „földi paradicsom”. Minden bizonnyal és feltétlenül a ma is Visegrád szívében magasodó Királyi Palota vendége lehetett a neves karvezető, amikor e sorokat fogalmazta levelében, hiszen Visegrád korszakos történetének legkülönlegesebb épületegyüttese a palota volt, gyönyörű nyitott, belső udvarával, pompázatos díszkertjével, híres loggiájával…

Mátyás királyra rendkívüli hatással volt ifjú feleségének itáliai ízlése, gondolkodásmódja, az akkori hazai szokásokhoz képest jelentősen modernnek ható életvitele, kultúrája. Mátyás kapva a lehetőségen, olasz mesterek segítségével varázsolta a Dunakanyar már akkor is egyik legkiválóbb pontjának közepére ezt a modern palotát, melynek híres Herkules kútjából (a kút Giovanni Dalmata mester remekműve) ünnepnapokon bor folyt.

A 2000-es évek közepére elkészült, monumentális palotarekonstrukció ott van hazánk mindenkori TOP 10-es ceremóniahelyszíneket felvonultató ranglistáján, vitán felül. Belső terei, díszkertje és udvara is páratlan helyszíne a legtökéletesebb esküvői fotóknak, s hangulatát tekintve is mind kisebb, mind nagyobb létszámú ceremóniák megszervezésére kiválóan alkalmas.

Scroll to top