Végre egy hasznos interjú az esküvői fotózásról! – 2. rész

Greguss Tamást kérdeztük arról, hogy mi fán terem a jó esküvői fotó. Éppen fotóst kereső párok figyelem – az interjú hasznos információkat tartalmaz! A felhasznált képek Greguss Tamás személyes kedvencei.

Az ifjú pár az esküvő utáni partyn csókolózik.

V.E.: Van valami tanács, tipp, javaslat stb., amit minden párnak elmondasz fotózás előtt?
G.T.: Amiben tudok, segítek a párnak. Ezek a tippek nagyban függnek az aktuális helyszínektől, és tervektől, emiatt nem tudok különösen kiemelni egyet sem. Ott kell lenni, figyelni kell, és nem árt, ha empatikus a fotós, mert akkor képes lesz alkalmazkodni a párhoz és helyreigazítani az apró hibákat is.

V.E.: Kerültél már szembe extrém kéréssel esküvői fotózás kapcsán?
G.T.: Olyan igazán extrém még nem volt, inkább a retusálással kapcsolatban volt néhány kivitelezhetetlennek tűnő kérés. De ilyen is csak elvétve fordul elő.

Az ifjú pár egy kis piknikes hangulatban koccint a mezőn, felettünk szép felhőmintázatok.

V.E.: Szerinted fontos, hogy az esküvői fotók természetesnek hassanak, hogy spontán jellegük legyen?
G.T.: Fontos, persze! Viszont ez is ízlés és stílus kérdése szerintem. El kell érni, hogy a lehetőségekhez képest minél felszabadultabb legyen a pár, és el kell kapni a legspontánabb pillanatokat. Ismételni tudom csak magam: szimpátia, tapasztalat és technikai magabiztosság – ha ezek megvannak, jó képek születnek. Én alapvetően törekszem a minél természetesebb látványra.

V.E.: Az esküvő mellett melyek a kedvenc témáid? Mit szeretsz bennük?
G.T.: A táj és természet fotózás mindig is közel állt hozzám. A nyugalmat szeretem ezekben a témákban.

V.E.: Van olyan pár, akiket nem szívesen fotóztál? Mi az ismérve szerinted a „rossz alanynak”, ha esküvői fotózásról van szó?
G.T.: Nincs! Rossz alany szerintem nincs, csak olyan, akire nem tudott a fotós kellőképp ráhangolódni.

Hófehér mercedes mellett, az esküvő utáni fényképezkedésen.

V.E.: Egy esküvői fotóst kereső párnak szerinted milyen szempontokat kell figyelembe vennie a választásnál? Milyen egy jó esküvői fotós?
G.T.: Mindenképp megbízhatónak, és fontos hogy szimpatikus legyen a párnak, ugyanis egészen az elejétől, s majdnem a végéig a közelükben lesz. Nyilván legyen rutin, legyen jó felszerelés stb., de az igazi „szűrő” tényleg a kölcsönös rokonszenv.

V.E.: Visegrádon melyek a kedvenc helyszíneid?
G.T.: Hát, van pár… :) Többek között a Sibrik domb, Kis-Villám, Nagy-Villám, Ördögmalom, Mogyoró hegy, de a Duna-partnak is vannak nagyon hangulatos szakaszai. Na és persze ott a Fellegvár is!


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket Facebookon!


 

Scroll to top