Tartósítsd az esküvői csokrot!

Függetlenül attól, hogy hol lesz az esküvőd (bár teljes szívvel ajánljuk Visegrádot), egészen biztos, hogy sokáig szeretnél még emlékezni minden egyes pillanatára, valamennyi apró mozzanattal együtt, így végtelenítve az emlékezetedben életetek talán legnagyobb közös eseményét.

esküvői csokor
Egy ilyen esküvői csokorkölteményt hervadását nem szívesen nézi végig az ember.

Nem árt tehát egy olyan mementó, mely még éveken át veletek maradhat, s melyre minden reggel rápillanthattok a hálószobában, hogy a nap tökéletesen induljon.

Őrizd meg esküvői csokrod még évekig!

Napjainkban már nem különösebb kihívás a virágkötő szakemberek számára, hogy oly módon tartósítsák csodás csokrodat, hogy az abban a pompában maradhasson veled még legalább hat-hét évig, mint amelyben a kezedben tarthattad azon a bizonyos napon.

Mert ugyan nem feltételezné senki, hogy kitörlődnének az esküvő emlékei a fejetekből, ellenben tényleg nincs annál szebb érzés, mint mikor még sokadik házassági évfordulótok alkalmával elköltött vacsorátok után is az asztal közepére helyezhetitek A Csokrot.

Technikák a csokor élettartamának meghosszabbítására

Alapvetően két módszert alkalmaznak a virágtartósítással foglalkozó szakemberek, bár ezen felül még jó egynéhány létezik szerte a világban.

Az egyik népszerű változat az üvegburás megoldás. Ha ezt választjátok, nagyon tudatosnak kell lenni, amennyiben az a cél, hogy a virág pontosan úgy váljon megőrizhetővé, ahogyan a kezedben tartottad a boldogító igent kimondva: a ceremónia után a szakember azonnal elviszi a csokrot, mely egy-két órán belül egy különleges eljárással üvegbura alá kerül. Ott pedig, mint házasságkötésetek legemblematikusabb emléke (persze csak a gyűrűk után), kis túlzással az idők végezetéig veletek maradhat.

Kiváló módszer, ha eleve olyan virágokból készül az esküvői csokor, melyeket már előre tartósítottak. Az ilyen csokrok még színezhetőek is tetszés szerint, anélkül, hogy virágai megsínylenék az eljárást.

Ez a csokortípus legalább hat-hét éven át pompázhat még odahaza.
Mondjuk túl sok költözést nem szokott túlélni, ha nem vigyáz rá az ember kiemelt figyelemmel, erre tehát érdemes gondolni.

Akármelyik tartósítási trükköt is választjátok, fontos, hogy még időben keressetek fel egy hozzáértőt, aki technikától függően vagy még a ceremónia előtt, vagy nem sokkal azt követően elvégezheti feladatát!


Legyél Te is Visegrád Fan – Kövess minket a Facebookon!

 

Kép forrása: apis.xogrp.com

 

Scroll to top