a_boldog_vőlegény_cipőjének_orrán_az_esküvői_csokorral

Végre egy hasznos interjú az esküvői fotózásról! – 1. rész

Greguss Tamást kérdeztük arról, hogy mi fán terem a jó esküvői fotó. Éppen fotóst kereső párok figyelem – az interjú hasznos információkat tartalmaz! A felhasznált képek Greguss Tamás személyes kedvencei.

a_boldog_vőlegény_cipőjének_orrán_az_esküvői_csokorral

V.E.: Kezdjük néhány klasszikus, bemelegítő kérdéssel! Mikor kezdtél el fotózással foglalkozni?

G.T.: 2004 karácsonyára kaptam egy kompakt fényképezőgépet, azzal kezdődött minden.

 

V.E.: Milyen felszereléssel dolgozol?

G.T.: 2005 nyarán sikerült egy használt Canon DSLR szettet vásárolni, azóta is márka hű vagyok. Professzionális Canon vázakkal, és  objektívekkel dolgozok.

vőlegény_és_menyasszony_összehajolnak_alattuk_a_dunakanyar

V.E.: Hogyan látsz munkához, ha felkérnek egy esküvői fotózásra? Vannak előkészületek? Van olyan, amiben a párnak is részt kell vennie?

G.T.: Az első állomás általában az e-mailes kapcsolatfelvétel. Ezt követően mindig javaslok egy személyes találkozót is, hiszen rendkívül fontos, hogy szimpatikus vagyok-e a párnak. A fotózás nem egy személytelen folyamat, és ez fokozottan igaz az esküvői fotózásra. Ha nem nyerem el a pár tetszését, akkor eleve hátránnyal indulunk, úgyhogy jobb, ha ez nem élesben derül ki.
Ezen kívül sok apró részletet gyorsabb és egyszerűbb is élőben megbeszélni, szóval tényleg alapvetőnek tartom a személyes megismerkedést.

az_ifjú_pár_a_lánchíd_előtt_a_fűben_a_kőoroszlánok_között

V.E.: Mit szeretsz az esküvői fotózásban? Mi teszi különlegessé számodra?

G.T.: Az a legjobb benne, hogy az esküvő az egyik legszebb nap a főszereplők életében, így az egésznek van egy rendkívül pozitív kisugárzása, ami segít feltöltődni, és megadni a következőre a lendületet. Sokan nem mondják ki, de a fotózásba is bele lehet fáradni, és ha csak „kattintgatunk”, akkor az egész értelmét veszti. Az esküvői fotózás viszont fitten tart, ha lehet így fogalmazni, mert változatos és az ember folyamatosan kapja a pozitív visszajelzéseket.
Ráadásul technikai szempontból is változatos. Fontos a professzionális technika használata, de nagyfokú rutinra, gyorsaságra is szükség van. Itt nincs lehetőség ismételni.

 

V.E.: Szerinted van olyan évszak/napszak, amelyik az esküvői fotózáshoz a legjobb?

G.T.: Legjobban a májust szeretem, és annak is a késő délutáni, kora esti időszakát a rendkívül kellemes fényviszonyok miatt.

konfetti_az_ifjú_párra_esküvő_utáni_jókedv

V.E.: Milyennek írnád le az ideális esküvői helyszínt (fotózás szempontjából)?

G.T.: Lagzi helyszín szempontjából kifejezetten szeretem a modern helyeket, és ezen belül is azokat, ahol fehér a plafon. Ez megkönnyíti a vakus derítést. Nyilván ez csupán szakmai szempont, általánosságban az a lényeg, hogy legyenek a környéken hangulatos, szép helyek.

 

V.E.: Visegrád ideális helyszín?

G.T.: Abszolút. Persze kicsit hazabeszélek, de nekem Visegrád a tökéletes esküvői helyszín.  Gyönyörű a természet, itt van a Pilis, itt folyik a Duna… Van választék bőven.


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket Facebookon!


 

Scroll to top