Az ifjú házaspár a Salamon-torony dunai panorámás teraszán

Varázslatos esküvői helyszín a Dunakanyar panorámájával

Bár közel vagyunk Budapesthez, Visegrád már egy másik világ, itt tavasszal táncol a napfény a Dunán, és minden helynek saját története van. A Királyi Palota például Mátyás és Beatrix esküvőjének köszönheti, hogy a korszakalkotó olasz stílus, a reneszánsz legszebb magyarországi megtestesítője lehetett. A képek talán segítenek valamit abban, hogy átérezhesd a város hangulatát, de hát mégiscsak itt kell ahhoz lenni…

Az ifjú házaspár a Salamon-torony dunai panorámás teraszán

A Salamon-torony és a dunai panoráma

Barangolni Visegrád kanyargós utcáin, felsétálni a Salamon-toronyhoz, vagy a Fellegvár magasából élvezni a hegyek által ölelt Duna látványát – kevés Visegrádhoz fogható hely van Magyarországon. A Salamon-torony tetőterasza kivételes szépségű esküvői helyszín, 100-150 fő kényelmesen elfér, a Dunakanyar pedig a maga utánozhatatlan szépségében kerülhet az esküvői fotók hátterére.

Salamon-torony, mögötte a hegyek és a Duna

A torony talán azt a benyomást keltheti, hogy fárasztó sétába kerül megközelíteni (ami esküvői ruhában nem lenne túl csábító), azonban a part mentén elhelyezkedő Renaissance Étteremtől lényegében egy 5-10 perces laza sétára van. Már a Salamon-toronyhoz vezető macskaköves kis úton is érdemes élénken nézelődni, hisz a Duna más-más fényben tűnik fel, ahogy haladunk felfelé.

Kilátás a Salamon-torony alsó teraszáról

Mindig bízzunk a legjobban, vagy tervezzünk jó előre, de még rossz időben sem kell lemondani a Salamon-toronyról, hiszen a földszinti, fedett termének is megvan a maga sajátos varázsa. Szabolcs és Anita például annak ellenére választották ezt a részt esküvői fotóikhoz, hogy gyönyörű időnk volt.

Esküvői fotózás a Salamon-torony földszinti termében

Ők a ceremónia után a Reniassance Étteremben ünnepelték friss fogadalmukat – igazi visegrádi lagzit csaptak.

rena1

Még egy érdekesség a toronyról: bizonyos értelemben hasonlít az egyiptomi piramisokhoz. Ahogy azok mészkőburkolatának darabjait az évszázadok során helyi építkezésekhez hordták el, úgy a török dúlás következtében leomló kövek itt Visegrádon is hasonló sorsa jutottak.

Igen, itt mindennek saját története van, ha megpihensz a Görgey lépcsőnél, egy hatalmas gesztenyefa árnyékában, talán épp a Salamon-torony 800 éves köveinek egyikén ülsz.


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket a Facebookon!


 

Scroll to top