Az ifjú pár hatalmas viharfelhők alatt egy hegy lábánál

Itt nézd meg, hogy milyen idő lesz az esküvődön!

Rengeteg szervezés, számtalan kisebb-nagyobb probléma megoldása vár a menyasszonyra és a vőlegényre attól függően, hogy milyen volumenű esküvőt szeretnének. Bár a Visegrádi Esküvőnél igyekszünk mindenben segíteni, az időjárás sajna hatalmasabb nálunk. Van itt azonban valami, ami segítséget abban, hogy tökéletes időben lehessen megtartani az esküvőt!

Az ifjú pár egy kis piknikes hangulatban koccint a mezőn, felettünk szép felhőmintázatok.


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket a Facebookon!


10 év időjárása segít a döntésben

Az Időkép készített egy helyre kis adatbázist az elmúlt 10 év időjárásából, ami az esküvői időjárás jósló programjuk alapja. Hogy is működik ez pontosan? Először is kattints ide – majd válaszd ki azt a napot, amin esküdtök. Ha ez megtörtént, 3 fontos információt kapsz kézhez. Először is megtudod, pontosan hány nap van még az esküvődig (na jó, 365-től már tuti elkezdtél visszaszámolni, szóval ezt eddig is tudtad).

Azonban van itt két „számegyenes” is, melyek közül a felső azt jelzi, 10-ből hányszor szolgált ez a nap verőfényes menyegzővel. A második pedig azt mutatja, hogy 10-ből hány alkalommal kellett szegény vőlegénynek nagy remegve várnia az oltár felé közeledő kedvesére (vagyis megtudhatod, hogy 10 év alatt hányszor volt 20 foknál melegebb ezen a napon).

Az ifjú pár hatalmas viharfelhők alatt egy hegy lábánál

Amellett, hogy egy rövid időre egész szórakoztató ezt az esküvői szempontú kis statisztikát böngészni, egészen hasznos is lehet. Bár fontos, hogy ezek semmiképp sem szükségszerűen bekövetkező „jóslatok”, inkább csak kiindulópontként érdemes felhasználni a kapott eredményt. Tudjuk – az esküvői időjárás szeszélyes jószág, vele kapcsolatban nincs semmi biztosíték!

Végezetül még egy apró, de talán fontos megjegyzés – A nyári időszak, amely lényegében az esküvői szezont is lefedi, alapvetően homogén eredményekkel szerepel ebben a kis számlálóban. Júniustól augusztusig lényegében ugyan azokat az eredményeket kapjuk, vagyis:

10-ből nyolcszor volt napos idő, és 7 alkalommal volt melegebb a levegő hőmérséklete 20 foknál. Nyáron tehát bátran lehet esküvőt tartani: kicsi az esélye, hogy az időjárás keresztülhúzza a számításotokat!


Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket a Facebookon!


 

Scroll to top