Legyen saját csillagotok – de tényleg!

Akár még azért is javasolhatjuk a visegrádi esküvőt, mert nálunk Budapest viszonylagos közelsége ellenére sem túl vészes a fényszennyezés, így aztán este választhattok is magatoknak egy csillagot.
És ha most azt mondom, hogy nem csupán szimbolikusan, akkor nem viccelek…

 visegrád esküvő_égbolt csillagokkal

Hogy a szerelmesek választanak maguknak egy csillagot, nem éppen új keletű szokás. Még esküvőt sem kell szervezni hozzá. Kamaszként, ha visszaemlékszel, egész biztos, hogy megéltél már olyan nyári éjszakát, amelyben sikerült kiválasztanotok egyet, ami csak a tiétek (úgy, mint amiképpen más millió szerelmesé is, és valószínűleg az Esthajnal csillagról volt szó).

Annak ténye, hogy a 21. században vagyunk,szerencsés a csillagos szerelmeseknek, legalábbis azoknak, akik a csillag-projektet tényleg komolyan akarják venni. Nézzük, miről is van szó.

Internet. Remek, most is épp azon keresztül olvasol bennünket, úgyhogy kéznél van. Kattints ide és ámulj egy nagyot.

Lehet, hogy őrületnek hangzik, de nem az. Ma már lehetőségetek van ugyanis hivatalos formában bekerülni a Nemzetközi Csillagnév Adatbázisba. Ez nem vicc. Ha tényleg van egy kedvenc fényes, égi lámpásotok, esetleg kettő (mert ilyet is lehet), s egyelőre névtelenül világítanak idestova néhány milliárd éve, akkor semmi akadálya annak, hogy kedvetek szerint adjatok nevet a kiszemeltnek.

A hivatalos eljárást követően pedig tényleg az lesz a csillag földi neve, amit Ti szeretnétek.

Ugye, hogy 16 évesen ez így, ebben a formában nem igazán fordult meg a fejedben? Hát most megfordulhat.


Legyél Te is Visegrád-fan – Kövess bennünket a Facebookon!

 

Scroll to top