Torkos csütörtök a Renaissance Étteremben

Hát persze, hogy idén sem hagyjuk ki! Már csak azért sem, mert az egyik legnépszerűbb visegrádi esküvőhelyszínként is országszerte ismert éttermünkben különös bája van az ilyenkor aktuális, önfeledt lakomázásnak. Csütörtökön is sokan utaznak majd velünk Mátyás korába a gasztronómia őzragus hullámain.

renaissance étterem_visegrádi esküvő_torkos csütörtök
A híres Panoráma terem.

A középkorban még igencsak komoly hagyománya volt a lakomának, s igaz, hogy mára valahogy elfeledkeztünk arról, hogy a hasnak is meg kell adni, ami jár, ha a Renaissance Éttermet ismerve időben kapcsol az ember február elején, részese lehet egy hatalmas lucullusi élménynek, már amennyiben el tudja feledni egy estére dietetikusa óva intő szavait.
Amiképpen az ország rengeteg éttermében, így nálunk is minden ételt féláron kínálunk – Krúdy után szabadon – a has ezeregy éjszakáján. Nem, nem kell megvárni, hogy lemenjen a nap…

Igaz persze, hogy ilyenkor nem igen érdemes azzal számolni, hogy marad még egy asztal csak úgy, mert szemfüles (na, ez most talán ebben a konstellációban talán képzavar…) visszajáró barátaink pontosan tudják, hogy sero venientibus ossa – későn érkezőknek a csont marad.

No, nem mintha efféle galádságokat tervezgetnénk azok számára, akik találomra érkeznek, de inkább javasoljuk, hogy telefonáljatok, vagy foglaljatok asztalt még időben!
Száz szónak is egy a vége: egész biztos, hogy Mátyás király és udvartartása is szívesen elidőzne nálunk most csütörtökön, és bizony nem vallanánk szégyent akkor sem, ha húsz fogásos vacsorát rendelnének, fejvesztés terhe mellett.

A fejünk is megmaradna, a király is jóllakna.

 

__________________________________________________________________________________________________

Legyél Te is Visegrád fan – Kövess minket a Facebookon!

Scroll to top