Te is várod már, milyen lesz a tavasz Visegrádon?

Most még nem annyira érezni, ezt elismerem, de a naptárat nem lehet átverni: bő másfél hónap és itt a tavasz! Kíváncsi vagy rá, nálunk, itt a Dunakanyar szívében miképpen robban be egyik pillanatról a másikra a legszebb évszak?

tavasz, visegrád, esküvő visegrád, étterem visegrád

A királyok is tavasszal érkeztek, ha tehették, s egészen késő őszig itt maradtak teljes kompániájukkal, nem igazán tudtak ugyanis ellenállni mindannak, amit a meleg hónapok jelentenek Visegrádon.

Én is mindig meglepődöm rajta, de az első rügyek mintha egyetlen éjszaka alatt fakadnának.

Egyik nap még sétálsz a Duna-parton a borongós szürke ködben, másnap pedig arra indulsz útnak, hogy kirügyeztek a fák az út mentén, a hegyek pedig felöltöttek valami hihetetlenül életigenlő színt néhány óra alatt, amit valahová a halvány zöld és a rózsaszín határára tennék, ha mindenképpen kellene.

Innentől kezdve aztán nincs ami megállítsa a tavaszt. A visegrádi éttermek sorra nyitnak, mi is egészen másképpen kezdjük a napot a Renaissance Étteremben, ahogyan a Hotel Visegrád egyre csak sokasodó vendégserege is jól mutatja, hogy ez már valami egészen más világ, s lassanként őszintén elfelejthetjük a tél utolsó akkordjainak borús felhangjait a köddel, a párás esővel és a színtelen csenddel.

Ha még sosem jártatok nálunk kora tavasszal, hát itt az ideje, hogy felírjátok a naptárba a tervek közé, hogy március elején irány Visegrád!

Nem kell már a nagykabát, tehettek egy szép sétát a városban, s ha nem féltek egy kis emelkedőtől, akár a Salamon-toronyba, de még a Fellegvárba is ellátogathattok. Odafentről kápráztatóan szép olyankor minden.

Szóval ne feledjétek! Tavasszal Visegrád! Persze ha addig is kinéznétek egy napra, szeretettel várunk benneteket egy forró itallal, egy finom ebéddel, és persze azzal a valójában körbeírhatatlan miliővel, amit eleink csak úgy, egyszerűen magas várnak, azaz Visegrádnak kereszteltek.

Kép forrása: www.hotelvisegrad.hu

Scroll to top